Çocuk işçi haberleri art niyetli

Güncelleme Tarihi:

Çocuk işçi haberleri art niyetli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 19:54

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, BBC'nin Türkiye'de tekstil fabrikalarında Suriyeli çocuk işçi çalıştırıldığı yönündeki haberini etik anlamda doğru bulmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Çocuk işçi veya çocuk çalışan diye bir haber yapılsa anlayabileceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Ama 'Suriyeli çocuklar, işte Güneydoğulu çocuklar, şuralı çocuklar' diye bir haberin kesinlikle art niyetli olduğu kanaatindeyim. BBC esasında yapması gereken bir haber varsa 3 milyon Suriyeli mağdur ve mazlum insana Türkiye'nin ev sahipliği yapmasını haber yapmalı" dedi. Burada noktasal ve art niyetli, organize bazı haberler planlamalarını, esasında Türkiye'ye karşı farklı bir hesabında bir ifadesi olarak değerlendirdiğini kaydeden Müezzinoğlu, haberi yapan BBC ile irtibat kurmak ve bu adreslerin nereler olduğunu öğrenmek istediklerini, ancak adreslerle ilgili bilgi verilmediğini söyledi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bu adreslerin gerçekten muhataplarının organize planlı mı olduğunu sorduğumuzda bakanlıkla muhatap olmayacağını ifade ediyor. Burada bir art niyet var. Ama etik anlamda baktığımızda Türkiye'de çocuk çalışanlar var ve bakanlığımızın çocuk çalışanlarla ilgili yoğun bir eylem planı, projeleri, mücadelesi var. Onunla ilgili haber yapsa anlarım. Ama özellikle burada iddia ettiği bazı dünya markası firmaların üretimlerinin de burada yapılıyor denildiğinde, bu dünya markası ürünlerin Türkiye'de üretildiği bu noktaları dünya markalarının bu anlamda kontrolörlüğünü yapan firma da diyor ki bizim üretim yaptırdığımız yerlerde çocuk işçi çalıştıranları biz tespit etmedik. Yani yine uluslararası bir boyutla da bir yalanlama geliyor."

ALEYNA ÖRNEĞİ

Haberin Devamı

Bakan Müezzinoğlu, BBC'nin haberine yanıt verirken, 16 yaşındaki Aleyna'nın alkollü mekanlarda konser organizasyonlarına ilişkin de kısa bir açıklama ve özeleştiride de bulundu. Müezzienoğlu, "Bu anlamda son günlerde kamuoyuna yansıyan 16 yaşındaki bir kızımızın da alkollü mekanlarda çalıştırılıyor olması da yine kamuoyuna düştü. Bütün buralarda duyarlılığımız ve mücadelemiz daha güçlü olmalı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!