Coca Cola'nın zirvesine Türk yönetici

Güncelleme Tarihi:

Coca Colanın zirvesine Türk yönetici
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 16:00

Muhtar Kent, Coca Cola'nın Kuzey Amerika dışındaki tüm uluslararası operasyonların başına getirildi. Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Ortadoğu Grup Başkanlığı'nda bulunan Kent'in, geçen süredeki başarıları bu atamada önemli rol oynadı.

Coca-Cola'dan yapılan açıklamada, Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı E. Neville Isdell'in, Muhtar Kent'in Coca Cola'nın Kuzey Amerika dışındaki tüm uluslararası operasyonlarının başına getirildiğini açıkladığı kaydedildi.
Açıklamada, 2005 yılının Nisan ayında Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Ortadoğu Grup Başkanlığı'na atanan Muhtar Kent'in, geçen süredeki başarılarının bu atamada önemli rol oynadığı ifade edildi.

Yönetimi altında bulunan Japonya, Çin ve merkezi İstanbul'da bulunan Avrasya ve Ortadoğu bölümlerinin 2005 yılında aldıkları başarılı sonuçların şirketin genel sonuçlarına önemli katkılar sağladığı belirtilen açıklamada, Kent'in yeni görevinde Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı E. Neville Isdell'e bağlı olarak Kuzey Amerika dışındaki tüm operasyonlardan sorumlu olacağı ifade edildi.

Afrika, Doğu, Güney Asya ve Pasifik, Avrupa Birliği ve Latin Amerika gruplarının Muhtar Kent'e bağlı olarak çalışmalarını sürdüreceği belirtilen açıklamada, dünyanın en büyük alkolsüz içecek üreticisi ve pazarlayıcısı konumundaki Coca Cola şirketinin, 15 farklı kategoride 409 markaya sahip olduğu, dünyada binin üzerinde fabrikada üretim gerçekleştirdiği, yaklaşık 200 ülkede faaliyette bulunduğu ve doğrudan 30 bin kişiye, şişeleyicileriyle birlikte 300 bin kişiye iş olanağı sağladığı aktarıldı. Açıklamada, şirketin lokomotif markası Coca Cola'nın ise 70 milyar dolarla dünyanın en değerli markası konumunda olduğu ifade edildi.

MUHTAR KENT

Muhtar Kent Coca Cola'daki çalışma hayatına 1978 yılında Atlanta'da başladı. 1985 yılına kadar değişik ülkelerde pazarlama ve operasyon birimlerinde çalışan Kent, 1985 yılında Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürü oldu.
1989-1995 yılları arasında 23 ülkeden sorumlu olarak merkezi Viyana'da bulunan Doğu ve Orta Avrupa Bölüm Başkanlığı ve Coca-Cola International Başkan Yardımcılığı yaptı. 1995-1998 döneminde Coca Cola Amatil Avrupa Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. 1998-2005 yılları arasında Efes İçecek Grup Başkanlığı'na gelen Muhtar Kent, görevde bulunduğu süre içinde Efes İçecek Grubu tarafından Adriyatik'ten Çin'e kadar birçok ülkede Coca Cola ve bira fabrikalarının kurulmasına liderlik etti. Bu süre içinde Coca Cola İçecek Şirketi'nde de Yönetim Kurulu üyesi olarak çalıştı. İngiltere Hull Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Muhtar Kent'in ayrıca London City Üniversitesi'nden İdari İlimler Yüksek Lisansı bulunuyor. Defne Kent ile evli olan Muhtar Kent, iki çocuk babası.

COCA COLA TÜRKİYE

Türkiye'de 13 markası bulunan Coca Cola sistemi, ikili bir yapıya sahip. Tüm markaların pazarlama ve iletişim stratejileri ve uygulamaları Coca Cola şirketinin temsilcisi Coca Cola Meşrubat Pazarlama ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş tarafından yürütülürken, üretim ve dağıtım Coca Cola İçecek tarafından gerçekleştiriliyor.  Coca Cola İçecek, yüzde 45,6 Anadolu Grubu, yüzde 40 Coca-Cola şirketi, yüzde 8,8 Etap İçecek ve yüzde 5,6 Coca-Cola Satış ve Dağıtım ortaklığından oluşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!