Coca Cola'da üst düzey yönetici değişikliği

Güncelleme Tarihi:

Coca Colada üst düzey yönetici değişikliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 16:48

Türkiye, Pakistan, Ortadoğu ve Orta Asya’da 10 ülkede 21 fabrikası ve 10 binden fazla çalışanı olan Coca-Cola İçecek üst yönetiminde yapılan değişiklikle, Hüseyin Akın Uluslararası Operasyonlar Başkanlığı’na getirilirken CFO Burak Başarır ise Türkiye Bölge Başkanlığı’na atandı.

Türkiye, Pakistan, Ortadoğu ve Orta Asya’da 10 ülkede 21 fabrikası ve 10 binden fazla çalışanı olan Coca-Cola İçecek üst yönetiminde yapılan değişiklikle, Hüseyin Akın Uluslararası Operasyonlar Başkanlığı’na getirilirken, CFO Burak Başarır ise Türkiye Bölge Başkanlığı’na atandı.

Coca-Cola İçecek’ten (CCİ) yapılan açıklamada, yeni pazarları bünyesine katarak genişleyen ve bu pazarlardaki faaliyetlerin önemine bağlı olarak üst yönetiminin yeniden yapılandırıldığı ve atamaların 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle geçerli olacağı bildirildi.

CCİ CEO'su Michael A. O’Neill yaptığı açıklamada, “Türkiye bölgesini CCİ’nin başarısının itici gücü haline getiren Hüseyin Akın, CCİ Uluslararası Operasyonlarının hacmi büyürken uluslararası deneyimini ve kanıtlanmış liderliğini şimdi faaliyet gösterdiğimiz uluslararası pazarlara taşıyacak” dedi.

O’Neill, Reuters Excel Araştırması tarafından Türkiye’nin en iyi CFO’su seçilen Burak Başarır’ın atamasına ilişkin değerlendirmesinde de, “Burak, şirketimizin bir çok kilometre taşının mimarlarından biridir. CCİ’nin halka arz sürecinde ve Efes Invest’in Coca-Cola İçecek bünyesine finansal entegrasyonunda etkin bir rol oynamıştır. Arkasında mükemmel bir finans organizasyonu bırakıyor.Bu atamalar ile şirketimizin önümüzdeki yıllarda devam edecek olan başarısının temellerini sağlamlaştırdık. CCİ’nin başarısına uzun yıllar boyunca büyük katkı sağlayan bu iki arkadaşımızın, şirketimizin değerini artırma ve ilerlememizi hızlandırma fırsatı bulmuş olmalarından büyük memnuniyet duyuyorum” görüşünü ifade etti.

Burak Başarır’dan boşalan Coca-Cola İçecek CFO pozisyonuna ise Anadolu Endüstri Holding A.Ş.’nin Kurumsal Finans Koordinatörü olarak görev yapan Nusret Orhun Köstem atandı. 2007 yılında Avrupa çapında en iyi 20 Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi arasında yer alan Köstem’in, Anadolu Efes’teki görevi süresince, Coca-Cola İçecek ve Efes Uluslararası Biracılık’ın (EBİ) Halka Arz süreçleri de dahil olmak üzere, çok sayıda önemli süreçte kilit roller üstlendiği kaydedildi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!