Coca-Cola İçecek’i 6’ncı büyük yaptı, nöbeti Gammell’e bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Coca-Cola İçecek’i 6’ncı büyük yaptı, nöbeti Gammell’e bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 00:00

Coca-Cola İçecek’te, 1 Ocak 2012’den geçerli olmak üzere Damian Gammell CEO ve Murahhas Aza olarak atandı.

Haberin Devamı

Gammell CEO’luk görevini emekli olan Michael A. O’Neill’den devralacak. O’Neill, Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu’ndaki görevine devam edecek.
Özilhan’dan teşekkür
Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, O’Neill’e veda ederken, şunları söyledi: “Görev süresi boyunca olağanüstü yöneticilik vasıfları ile Coca-Cola İçecek’i bölgesinde lider bir şirket ve Coca-Cola Şirketi’nin en büyük altıncı global iş ortağı haline gelmesinde büyük katkı sağlayan O’Neill’e teşekkür ediyorum. Aynı zamanda sahip olduğu deneyim ve yetenek ile Coca-Cola İçecek’i daha büyük başarılara taşıyacağına inandığım Damian Gammell’ın aramıza katılmasından büyük memnuniyet duyuyorum.”
Dublin College of Marketing mezunu olan Gammell, lisansüstü eğitimini Değişim Yönetimi alanında Oxford Üniversitesi ve Paris Yüksek Ticaret Okulu HEC’de tamamladı. 2009’da Davos Dünya Ekonomik Forumu tarafından Genç Dünya Liderleri arasında gösterilen Gammell halen pek çok global sivil toplum inisiyatifinde ve Dünya Ekonomik Forumu Sağlık Komitesi’nde görev alıyor. Gammell, “Böylesine büyük ve halka açık bir şirketin liderliğine seçilmenin bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Ailem ile birlikte İstanbul gibi dünyanın en olağanüstü şehirlerinden birinde yaşamaktan büyük memnuniyet duyacağız” dedi.

Haberin Devamı

Coca-Cola’da 20 yıllık deneyimi var

COCA-Cola sistemindeki 20 yıllık deneyimi süresinde Avrupa ve Avustralya’da ticari ve üst yönetim rolü üstlenen Damian Gammell, 2001-2004 yılları arasında Coca-Cola Hellenic Rusya CEO’su olarak çalıştı. 2005’te 11 bin çalışanı ile Coca-Cola’nın en büyük beşinci pazarı olan Almanya’daki şişeleme grubunun CEO’su olarak atanan Gammell, 6 yıllık bu sürede şirketin istikrarlı bir şekilde satış hacmi ve karlılık açısından büyümesine liderlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!