Coca-Cola 180 ülkeyi Bozer’e emanet etti

Güncelleme Tarihi:

Coca-Cola 180 ülkeyi Bozer’e emanet etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 00:00

The Coca-Cola Company’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent’in ardından kurumun en büyük organizasyonu olan Coca Cola Company International başkanlığının koltuğuna da bir Türk oturdu.

Haberin Devamı

2008 yılından bu yana 93 ülkenin bağlı olduğu Avrasya ve Afrika Grubu’nun Başkanlığı’nı yürüten Ahmet Bozer, The Coca-Cola Company’nin Amerika kıtası dışındaki tüm ülkeleri kapsayan uluslararası faaliyetlerinin yürütüleceği Coca-Cola International’ın Başkanı oldu. Böylece Bozer, Coca Cola Company International’ın faaliyet gösterdiği 180 ülkeden sorumlu olacak.

2013’te başlayacak

Yönetim yapısında yeniden yapılanmaya giden Coca-Cola Company, global yönetimini Coca-Cola International, Coca-Cola Americas ve Bottling Investments Group (BIG) şeklinde üçe ayırdı. Bu kapsamda Amerika kıtası dışındaki tüm uluslararası faaliyetlerin yürütüleceği Coca-Cola International’ın Başkanlığı’na Ahmet Bozer getirilirken, Coca-Cola Americas Başkanlığı’na Steve Cahillane, BIG Başkanlığı’na ise Irial Finan getirildi. Yeni organizasyon yapısına göre atananlar görevlerine 1 Ocak 2013’de başlayacak.

Haberin Devamı

Yönetimi 3’e ayırdı

Global yönetimini üçe ayıran Coca-Cola Company’nin Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren Coca-Cola Refreshments’ın Başkanı ve CEO’su olarak görev yapan Steve Cahillane ise, Kuzey Amerika ve Latin Amerika’nın bağlı olduğu Coca-Cola Americas Başkanlığı’na atandı. The Coca-Cola Company CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, şirketin 2020 vizyonuna doğru ilerlerken en doğru yapılanmanın bu şekilde olduğuna inandıklarını belirterek, “Yeni atadığımız üç yönetici bugüne kadar başarılarını pekçok alanda kanıtladılar. Ahmet Bozer, güçlü uluslararası deneyimi ile farklı coğrafyalarda işimizi büyütürken pekçok başarıya imza atmış bir lider” duye konuştu.

22 yıldır Coca- Cola ailesinde

1990’da The Coca-Cola Company’nin Atlanta’daki merkezinde Finansal Kontrol Müdürü olarak göreve başlayan Ahmet Bozer, 1992’de Türkiye Bölgesi Finans Müdürü olarak atandı.
Bozer, 1994’te Coca-Cola Şişeleme Operasyonları Finans Direktörlüğünü üstlendi, 1998’de Türkiye Coca-Cola Şişeleyicileri Grubu Murahhas Azası oldu.
2000-2003 yıllarında önce Avrasya Bölümü, ardından Avrasya ve Ortadoğu Bölümü Başkanlığını yürüttü.
2003-2008 yıllarında Bozer’in sorumluluk alanına Rusya, Ukrayna ve Belarus Bölgesi ile Hindistan ve Güneybatı Asya bölgesi eklendi.
Bozer, 2008’den bu yana 93 ülkenin bağlı olduğu Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu Başkanı.

Haberin Devamı

Coca-Cola’da yönetimdeki Türkler

Muhtar Kent (CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı)
Ahmet C. Bozer  (Coca-Cola International Başkanı)
Cem Kozlu (Avrasya ve Afrika Grubu Danışmanı)
Cumhur Karcı (Avrasya ve Afrika Grubu Teknik Hizmetler Direktörü)
İhsan Ercan (Avrasya ve Afrika Grubu Bilgi Teknolojileri Direktörü)
Gürtay Kıpçak (Avrasya ve Afrika Grubu  Kurumsal İlişkiler Direktörü)
Güran Yet (TCCC Finans Direktörü, Atlanta)
Galya Frayman Molinas (Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Başkanı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!