CNBC'den Türkiye analizleri

Güncelleme Tarihi:

CNBCden Türkiye analizleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 13:32

CNBC’de Holly Ellyatt imzasıyla çıkan haberde 1 Kasım seçimleri ve Türkiye’nin güncel politikasıyla ilgili tespitler yer alıyor. İşte 'Seçim sarsılmış ekonomi için az umut veriyor' başlıklı yazıdan öne çıkanlar:

Haberin Devamı

Bütün fikirler seçim sonucunun 7 Haziran’ın bir benzeri olacağını gösteriyor.

Spiro Sovereign Strategy’nin başındaki Nicholas Spiro’ya göre Türkiye ekonomik olarak “ince bir buz tabakası” üzerinde yürüyordu ve gelişmekte olan ülkelerde de ekonomik durum çok iç açıcı değildi fakat Türkiye’de durum ayrışarak kötüleşti.

Spiro, “Ekonomi dramatik bir şekilde yavaşladı. Mülteci krizi derinleşiyor. Enflasyonla mücadele eden Merkez Bankası’nın kredibilitesi lime lime olmuş. Bu seçim ilk baştan hiç olmamalıydı” dedi.

Spiro, “Görünüşe göre seçimler bir öncekiyle aynı sonuçları verecek. AK Parti’nin koalisyona zorlanacağı kırılgan bir parlamento olacak” diyor.

Teneo Intelligence’a göre Cumhuriyet Halk Partisi seçimleri ikinci bitirmeyi bekliyor. MHP’nin üçüncü HDP’nin ise dördüncü parti olması bekleniyor. Teneo’ya göre HDP barajı geçecek.

Haberin Devamı

IŞİD’in agresif hareketleri yüzünden seçim kritik bir zamana denk geldi.

Seçim anketlerinin belirsiz sonuçlarına göre bir zamanların fırlayan ekonomisinden ekonomistler endişeli.

2010’da yüzde 9.2 büyüyen ekonomi IMF’ye gre 2015 için yüzde 3 büyüyecek. Spiro’ya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye çatışmasını ‘AK Parti’nin tek başına iktidar olması için milliyetçi oyları toplamak adına’ kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!