Clinton’dan ‘Çocuk Gelinler’ teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

Clinton’dan ‘Çocuk Gelinler’ teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 00:00

ABD eski Başkanı Bill Clinton, kendisinin kurduğu Clinton Küresel Girişimi (Clinton Global Initiative-CGI) tarafından New York’ta düzenlenen yıllık toplantıda, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’ya “Çocuk Gelinler” alanında desteklediği çalışmalardan dolayı özel bir sertifika verdi.

Haberin Devamı

Sabancı, ABD Başkanı Barack Obama’nın kadın ve kız çocuklarının desteklenmesine yönelik mesajlar verdiği konuşmanın ardından ödüllendirildi. CGI Başkanı Bill Clinton,  aralarında Başkan Obama’nın da bulunduğu katılımcılara Sabancı Vakfı’nın “Çocuk Gelinler” çalışmalarından bahsetti.

Dakikada 19 evlilik

Clinton, dünyada yılda 10 milyon, günde 25 bin ve dakikada 19 kız çocuğunun kendi rızası olmadan evlendirildiğini, Güler Sabancı’nın Türkiye’de bu sorunu çözmek için çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi. Clinton, konuşmasının ardından sırasıyla İrlanda eski Cumhurbaşkanı Mary Robinson, Norveç eski Başbakanı Gro Brundtland, Ford Vakfı Başkanı Luis Lubinas ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’yı sahneye davet ederek başarılı çalışmalarından ötürü özel bir sertifika takdim etti. 2011’de CGI tarafından Küresel Vatandaşlık Ödülü’ne (Clinton Global Citizen Award) layık görülen Sabancı, CGI 2012 toplantısında “Çocuk Gelinler” alanında destek taahhüt etti.

Haberin Devamı

Mücadele küreselleşti

Sabancı Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı panelde ise, tüm dünyadaki erken yaşta evlilikler konusu tartışıldı. Uçan Süpürge Derneği “Çocuk Gelinler” ve Muş Kadın Derneği’nin “Erken Yaşta Evlilik Kaderimiz Olmasın” projelerini desteklediklerini aktaran Sabancı, “Bu yıl, ‘Çocuk Gelinler’ konusundaki mücadelemizi küresel boyuta taşıdık. Çözüm için hep beraber atmamız gereken çok adım var” dedi.

Çocuk Gelinler için konferans düzenleyecek

SABANCI Vakfı, “Çocuk Gelinler”, “Girls Not Brides” işbirliğini İstanbul’da düzenleyeceği bir konferans ile sürdürecek. Vakıf, “Girls Not Brides” platformuna üye olan dünyanın dört bir yanından sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Şubat 2013’te düzenleyeceği bir konferansta ağırlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!