Citigroup: Türkiye ve Polonya’da yatırımlarımız daha da artacak

Güncelleme Tarihi:

Citigroup: Türkiye ve Polonya’da yatırımlarımız daha da artacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 00:00

Citigroup’un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan (EMEA) sorumlu CEO’su Alberto Verme, Türkiye’de faaliyetlerini güçlendirerek büyüyeceklerini açıkladı.

Kurumsal ve yatırım bankacılığı alanlarında açıkların kapatılması için Türkiye ve Polonya’da yatırımların artırılacağını belirten Verme, Reuters’e şunları söyledi: “Bu merkezlerde yatırım yapmayı sürdüreceğiz ve her birinde menkul kıymetler ve döviz işlemci sayımızı artıracağız. Orta ve Doğu Avrupa’da telekom, medya, teknoloji, finansal hizmetler ve doğal kaynak sektörlerine odaklanacağız. Bölgeye yönelik önemli satın alma planlarımız bulunuyor. Organik büyümeden yanayız.”

Rusya’ya büyük yatırım

Türkiye’nin yanı sıra Rusya ve Polonya’daki faaliyetlerini de güçlendireceklerini belirten Alberto Verme, “Rusya’daki personel sayımız olması gerekenin çok altında. Bu ülkede ileriye dönük büyük yatırımlar yapacağız” dedi. Verme şöyle devam etti: “Rusya’nın son 20 yılda politik, ekonomik ve finansal olarak neler yaptığını inceleyeceğiz. Çünkü sadece gelecekteki 10-20 yıllık döneme bakarsak, Rusya için pozitif konuşmuş oluruz.”

Tunus’taki halk ayaklanmasının, gıda kıtlığı ve iklim değişikliğinden daha çok bölgede yayılan bir trend haline gelebileceği uyarısında bulunan Alberto Verme, şunları söyledi: “Yaşananlardan endişe duymamak mümkün değil. Tunus’ta meydana gelen olaylar sosyal tedirginlik konusunda buz dağının görünen noktası olabilir. Biz de açlık ve yiyecek kıtlığının makro ekonomik değerleri nasıl etkilediğini ve enflasyon ile emtia fiyatlarına nasıl yansıdığını bulmaya odaklanacağız.”

FT: Türkiye’nin yükselişini Merkez Bankası durduruyor

FINANCIAL Times gazetesi, gelişmekte olan ülkelerin yıldızı olarak nitelediği Türkiye’de Merkez Bankası’nını sıcak para girişi ile ilgili endişeleri nedeni ile uygulamaya koyduğu son önlemlerin Türkiye’nin yükselişini engellediği yorumunu yaptı. Haberde, Türkiye’de borsanın diğer ülkelere göre daha fazla kazanç getirdiği ancak Merkez Bankası’nın aldığı önlemlerle piyasalardaki yükselişin durduğuna işaret edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!