Çıtayı 2 milyar liraya çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Çıtayı 2 milyar liraya çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 00:00

Bu yıl Maslak’taki 3.2 milyar liraya aldığı arazide geliştireceği projenin yanı sıra 2 projeye daha hazırlanan Ağaoğlu, ciro hedefini 2 milyar liraya çıkardı. Geçtiğimiz yıl 13 projede 2 bin 692 adet konut satan Ağaoğlu hedef sektör olarak turizm ve enerjiye odaklandı.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ yıl, 13 projede toplam 2 bin 692 konut satışı yapan Ağaoğlu, 2011 yılında inşaatın yanı sıra turizm ve enerji yatırımlarında da büyümeyi hedefliyor. Ciro beklentisini, Emlak Konut GYO’dan aldığı Maslak’taki arazide yapacağı projenin de katkısıyla 2 milyar liraya çıkaran Ağaoğlu, bu yıl iki projeye daha hazırlanıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, çalışmaları arasında inşaat grubunun halka arzının da bulunduğunu belirterek, Emlak GYO’nun halka arzından daha büyük bir rakama ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
3 projeye başlayacak
İnşaat grubunda 2010 yılında, 3 bin konut satışı gerçekleştirerek, 1 milyar liralık ciroya ulaştıklarını ifade eden Ali Ağaoğlu, 2011 yılında ise çıtayı yükselterek, 2 milyar liranın üzerinde ciroya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 2011’de Emlak GYO tarafından ihale edilen ve 3.2 milyar liraya kazandığı Maslak arazisinde yapacağı projenin yanı sıra, iki yeni projeye daha başlayacağını söyledi. Bu projelerin İstanbul’un iki yakasında da olacağını ifade eden Ağaoğlu, şu bilgileri verdi: “Bahçelievler’de Yalım Erez’den aldığımız Ateş Tuğla Fabrikası arazisindeki projeyi devreye sokabilirim. Net Holding’den aldığımız Bomonti arazisi için çok istekli değilim. O arsayı satabilirim.”
Halka arz çalışmalarının devam ettiğini ve borsaya girişi 2011 yılına yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Ali Ağaoğlu, “Gayrimenkul Yatırım Ortakları (GYO) arasında Emlak GYO halka arzıyla birinci oldu. Ben ikinciliği pek sevmem. Hedefim onu geçmek” dedi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Finans Koordinatörü Murat Öger ise, kaynak ihtiyacı olmayan bir şirket olduklarını belirterek, “İlk etapta inşaat grubu GYO olarak borsaya girecek. Takip eden yıllarda grubun diğer formlarını da düşünüyoruz. Çünkü enerji ve turizmde de iddialıyız. Bu şirketlerin yukarı potansiyelini değerlendireceğiz. Şirketlerimiz, tanınmış endekslerde işlem gören şirketler olacak” diye konuştu.
Balon kafalarda oluşur
Ağaoğlu, inşaat malzemelerinin maliyetlerinin artmasıyla, ucuz konutta balon oluşabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ağaoğlu, şunları söyledi: “Konutta balon nerede oluştu? Türkiye’de yeni konut ihtiyacı var. Üretimde balon yokA, sorunlu kredi yok, kredi hacminde sorun yok. Balon oluşsa oluşsa kafalarda oluşur. Ancak, ucuz konutta bir sıkıntı yaşanabileceğini düşünüyorum. Demir fiyatları 800 liradan 1400 liraya geldi. Çimentoda da yüzde 30 artış var. Maliyetlerde ciddi artış var. Ucuz konut üretenleri dikkatle izliyorum. Çünkü malzeme fiyatlarının artmasıyla sattıkları fiyata mal edemez hale gelecekler. Bu nedenle ucuz konuta yönelen dar gelirli vatandaş mağdur olabilir.”

Haberin Devamı

THY’den reklam için 5 milyon dolar istedi

Haberin Devamı

ALİ Ağaoğlu, kendi firmasının reklam yüzü olmasının ardından, başka firmalardan da teklif aldığını belirterek, “Tekliflere açığım. Geçenlerde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu söyledi. Ben de ‘5 milyon dolar verirsen oynarım’ dedim. Bu ücreti de Yıldız Teknik Üniversitesi’ne vereceğimi söyledim” dedi. Ağaoğlu, Maslak’taki 4.5 milyar lira gelir beklediği projesinin reklamında da kendisinin oynayacağını açıkladı.

Bizim adımız duyulunca fiyatlar yükseliyor

ETİLER’de 1956 yılında kurulan Uçaksavar Sitesi’nin kat malikleriyle görüşmeler yaptıklarını ve burada bir kentsel dönüşüm hazırlığı içinde olduklarını açıklayan Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “96 dönümlük bir arazide yer alan Uçaksavar Sitesi, yeni bir site inşaatına hazırlanıyor. Bunun için site yönetiminin kat malikleriyle yaptığı anket sonucunda yüzde 96 ‘Ağaoğlu yapsın sonucu’ çıkmış. Sitede yaklaşık 400 daire var. Çok baskı yaptılar, biz de görüştük. Orada fiyatlar 800 bin lira seviyesindeydi. Ağaoğlu ilgileniyor dediklerinde hemen fiyatlar yükseliyor. Şu anda 1 milyon dolara çıkmış durumda. Siteyi yenilediğimizde ise en az 3 milyon dolar olacak.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu piyasaya Fransız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taşeron çalışmaya karşı olduğunu beyan eden açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ali Ağaoğlu, “Bu, piyasadan ne kadar Fransız olduğunun kanıtıdır. Sahaya insin de gerçeğin ne olduğunu görsün. Taşeron işçiler, kaçak işçi değildir” yanıtını verdi.

Enerjide hedefi 5 bin megavat

ALİ Ağaoğlu, enerji konusunda şunları anlattı: “Enerjide şu anda 745 megavat kurulu güce sahibiz. Bunu ilk etapta 1000 megavata çıkarmayı düşünüyoruz. Geçen yıl ilk enerji yatırımı olan Mersin RES devreye alındı. Bandırma’daki Şah RES’in temelleri atıldı. Bandırma’yı hava şartları nedeniyle devreye alamadık. Enerjide 3 yılda 2 milyar dolar yatırım yaparak 5 bin megavat hedefine ulaşmak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!