Çipras ulusa seslendi

Güncelleme Tarihi:

Çipras ulusa seslendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 09:21

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Yunan devlet televizyonunda gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, kreditörlerin yaptığı teklifin kabul edilemeyeceğini bildirerek, “Yeni yaptığımız teklife yanıt bekliyoruz” dedi. Çipras'ın konuşmasını yaparken çok üzgün olduğu gözlendi.

Haberin Devamı

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, ülkesinin içinde bulunduğu kriz ile ilgili olarak sessizliğini bozdu. Yunan devlet televizyonunda halka seslenen Yunan Başbakan, yeni yaptıkları teklife yanıt beklediklerini kaydederek, kreditörlerin yaptığı teklifin kabul edilemez olduğunu söyledi. Çipras, geçtiğimiz günlerde duyurduğu ve Yunan parlamentosunda oylanarak kabul edilen referandumun tarihinde bir değişiklik olmadığını ve Pazar günü gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Çipras ulusa seslendi

Seçildiğinin ilk günlerinde halka seslenen Aleksis Çipras...

'UTANDIRICI BİR DURUM'

5 Temmuz’da gerçekleştirilecek referandumda vatandaşların “hayır” yönünde oy vermesinin Euro Bölgesinden çıkmakla aynı anlama gelmediğini de kaydeden Çipras, vatandaşlara hayır oyu kullanmaları çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Çipras ulusa seslendi

Vatandaşlar Çipras'ın konuşmalarını kafelerden böyle takip etti...

Çipras, Avrupalı liderlere seslenerek, Yunan vatandaşlarına bir karara varmaları için zaman vermeleri gerektiğini belirtti.

Çipras ulusa seslendi

Yunanistan Başbakanı ülkesinde yaşanan mali krizin önemli göstergelerinden biri olan bankaların kapalı olmasının da utandırıcı bir durum olduğunu belirtti.

KADERİ REFERANDUMA KALDI
Yunanistan için kader günü 5 Temmuz'daki referandum sonrasında belirlenecek.

Eurogroup Başkanı, Yunanistan için yeni bir kurtarma anlaşmasının ancak referandumdan çıkacak karar sonrasında düşünüleceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!