Çipras: Kalbimin sesini dinlesem bankalar çökerdi

Güncelleme Tarihi:

Çipras: Kalbimin sesini dinlesem bankalar çökerdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 01:44

YUNANİSTAN Başbakanı Aleksis Çipras, ‘3. Kurtarma Anlaşması’nın kararlaştırıldığı 12 Temmuz’daki Euro Zirvesi için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Çipras, ‘Kokkino FM’ radyosuna verdiği demeçte, “Eğer kalbimin sesini dinleseydim zirveden çekip gitmem gerekirdi. Ancak aynı gün nakit paranın biteceğini, Yunan bankalarının yurtdışı şubelerinin, Türkiye’de Finansbank’ın çökeceğini, Yunanistan’da da bankalardaki mevduat hesaplarının yok olacağını biliyordum. Halkın çıkarını üstün tuttum” dedi.

ERKEN SEÇİME GİDERİM
Kreditörler ile 6 ay süren müzakereler için iftihar ettiğini, ‘3. Kurtarma Anlaşması’nın kreditörlerin bir galibiyeti olduğunu kabullendiğini, bankalardaki sermaye çıkışı denetiminin sorumlusunun da yine kreditörler olduğunu ileri süren Çipras, “Müzakerelerde izlediğim siyasetten pişman değilim” diye konuştu. Çipras, lideri olduğu SYRİZA partisindeki isyancı miletvekillerine de seslenerek “Bir yandan hükümeti destekliyorum deyip diğer yandan parlamentoda kemer sıkma tedbirleri için ‘hayır’ oyu kullanmak siyasi açıdan çelişkili. SYRİZA hükümetinin kararlarına uymayan parti milletvekili istifa etmelidir” dedi. SYRİZA’nın Eylül ayında kongreye gideceğinin sinyalini veren Çipras, “Eğer parlamento çoğunluğunu kaybedersem erken seçime giderim” diye ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!