Çinli zenginlerin tercihi Pekin

Güncelleme Tarihi:

Çinli zenginlerin tercihi Pekin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 11:24

Çinli zenginlerin daha çok başkent Pekin'de yaşamak istediği ve zenginlerin çoğunluğunun da bu kentte yaşadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Araştırma kuruluşu Hurun'un raporuna göre, Pekin'de 143 bin yuen milyoneri, 8 bin de milyarderi yaşıyor. Ülkenin ekonomi merkezi olarak kabul edilen Şanghay'da ise milyoner sayısı 116 bin, milyarder sayısı 7 bin.

Raporda, Pekin'de “yeni aristokratlar” olarak nitelenen kesimin hayat standardını sağlamak için gereken mülkiyet, araba ve diğer lüks eşyalara sahip olmanın maliyetinin 87 milyon yueni (12,8 milyon ABD Doları) bulduğuna işaret edildi.

Bu kesimin genellikle şehir dışındaki değeri 24 milyon yueni (3,5 milyon ABD Doları) olan 400 metrekare genişliğindeki villalarda yaşadığı ve şehri merkezlerindeki lüks ofislerde çalıştığı belirtilen raporda, “yeni aristokratların” daha çok sanat eserlerine yatırım yaptığı ve piyano çalma dersi için yılda 50 bin yuen (7 bin 350 ABD Doları) harcadığı ifade edildi

Haberin Devamı

Çin'de 10 milyon yuenden (1,47 milyon ABD Doları) fazla serveti olan 825 bin kişi, 100 milyon yuenden (14,7 milyon ABD Doları) fazla serveti olan 51 bin kişi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!