Çin'e Kasım'da 7 milyar dolar yatırım yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Çine Kasımda 7 milyar dolar yatırım yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 09:58

Çin'e yapılan doğrudan yabancı yatırım miktarı kasım ayında artış gösterdi.

Haberin Devamı

Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü Yao Cien, Kasım ayında gelen yabancı yatırım miktarının 7.02 milyar doları bularak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,97 arttığını belirtti. Bu miktar hisse senetlerini ve diğer finansal yatırımları içermiyor.

Sözcü Yao Pekin'deki basın toplantısında, "bu verilerin ekonominin toparlandığını gösterdiğini ve yabancı yatırımcıların Çin'e olan güvenini yansıttığını" söyledi.
Çin'e yapılan doğrudan yabancı yatırımlar yılın Ocak-Kasım döneminde ise geçen yıla göre yüzde 10 azalarak 77,9 milyar dolara gerilemişti. Bazı yabancı şirketler küresel krizin etkisiyle Çin'de yatırımlarını azaltmışlar veya vazgeçmişlerdi. Ancak daha sonra ekonomide toparlanma ve tüketimde artış görüldü.
Çin ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 8,9 büyüdü, yıllık büyüme oranının da yüzde 8'i geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

Çin'de yeni gelen yabancı sermayeli şirketlerin sayısı Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak 2437'yi buldu. Yılın başından bu yana yeni gelen şirketlerin sayısı ise 20 bin 900'ü bulurken geçen yıla göre yüzde 17 azalma gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!