Çin’de inovasyon merkezi

Güncelleme Tarihi:

Çin’de inovasyon merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 20:46

Türkiye İş Bankası, Şanghay’da inovasyon merkezi açtı.

Haberin Devamı

Bankanın teknoloji iştiraki Softtech’in dünyada Silikon Vadisi’nden sonraki ikinci inovasyon merkezinin açılışı Şanghay Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Genel Müdür Yardımcıları Hakan Aran ve Yalçın Sezen, Softtech Genel Müdürü Melih Murat Ertem ile Softtech Çin Ülke Müdürü Onur Yavuz ve bankanın Çin Temsilcisi Doruk Keser’in katıldığı törenle dün gerçekleştirildi.

İş Bankası’nın dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunacak olan Çin ofisi, çeşitli işbirliği modelleriyle Softtech ürünlerinin değişik pazarlara girmesinin de yolunu açacak. Diyalog bankacılığı, yapay zeka, robotik teknolojiler, mobil teknolojiler ve siber güvenlik alanlarında çalışmalar yürüten Softtech ve İş Bankası çalışanları, Çin’deki ofiste belirli aralıklarla görev alarak, inovasyon projelerine doğrudan katılacak ve bu yolla teknolojideki yeni gelişmeleri yerinde ilk olarak deneyimleyebilecek.

Haberin Devamı

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, küresel ekonomideki paradigmaları değiştirecek şekilde dünyanın hızla dijitalleştiği ve teknolojik yeniliklerin şekillendirdiği günümüzde, hiçbir kurumun trendlerin gerisinde kalmak gibi bir lüksü olamayacağına dikkat çekerek, dijital çağda yeni fırsatlar, yeni işbirlikleri yaratmanın, girişimcilik dünyasını desteklemenin bu konudaki vizyonlarının bir parçası olduğunu vurguladı. Bali, bu kapsamda da teknoloji ve dijitalleşme çalışmalarını ülke sınırlarının ötesine taşıdıklarını vurguladı.

SIRA LONDRA’DA

2016 yılında, Silikon Vadisi’nde bankanın teknoloji iştiraki Softtech’e bağlı Maxitech adlı şirketi kurduklarını hatırlatan Bali, şöyle devam etti: “Çin’de de bir inovasyon merkezi açmaya karar verdik ve bu yöndeki çalışmalarımızı hızla sonuçlandırarak 29 Ekim’e yetiştirdik. Açılışın bu anlamlı günde olmasını da ayrıca kıymetli buluyorum. Çin’i teknolojiyi hızla çoğaltabilen, çok çabuk yaygınlaştıran bir ülke olduğu için seçtik. Finansal teknolojiler açısından iyi bir pazar oluşturan Çin’de, hem yeni fırsatlar ve işbirlikleri yaratmak hem de böyle geniş bir pazarda yer almak büyük önem taşıyor. Buradaki inovasyon merkezimizin, Çin’de dijitalleşme ve teknolojik yenilikler alanında bize yeni ufuklar açacak bir platform olacağına, Çin ile Türkiye arasında yeni bir köprü kuracağına inanıyorum. Nitekim bu yöndeki sınır ötesi faaliyetlerimiz bununla da kalmayacak. Teknoloji konusunda önemli teşvikler getiren Londra’da da inovasyon merkezi açmayı planlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!