Çin savunma sanayi yabancıları bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Çin savunma sanayi yabancıları bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Uzay sanayii başta olmak üzere Çin savunma sanayiinin (sivil amaçlı), yabancı sermaye ile işbirliği yapacağı açıklandı.
Haberin Devamı

Çin Savunma Bakanlığı'na bağlı Bilim, Teknoloji ve Endüstri Komisyonu Başkanı Liu Jibin, China Daily gazetesinde yer alan açıklamasında nükleer enerji, uçak, gemi ve otomobil üreten Çin'in askeri işletmelerinin yabancı yatırım beklediklerini söyledi.

Bu işletmelere pazar ekonomisine girme izni verildiğini ifade eden Liu Jibin, şirketlerin kendilerini değişime hazırlamalarının hayati önem taşıdığını belirtti.

Çin'de zarar eden ve hisseleri devlet tarafından kontrol edilen şirketler, hisselerini satma veya başka şirketlerle birleşme yoluna gidiyor.

Devletin 2000 yılında zarar eden işletmelere 1 milyar 700 milyon yuan (266 trilyon 500 milyon TL) yardımda bulunduğunu söyleyen Liu Jibin, ancak bunun önümüzdeki yıllarda tekrarlanmayacağını kaydetti.

Çin'in uzay teknolojisi, uzay donanımı ve uzay bilimi alanlarında uluslararası işbirliğini sürdüreceğini de belirten Liu Jibin, öncelikli olarak bölgesel ekonominin gelişmesi ve bölgedeki çevre ve doğal durumun uzay teknolojisi ile izlenmesi için, Asya-Pasifik Bölgesi'nde uzay teknolojisi ve donatımları konusunda işbirliği yapılacağını ifade etti. (Pekin-aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!