Çin: ‘ Devalüasyon yok’

Güncelleme Tarihi:

Çin: ‘ Devalüasyon yok’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası piyasalarda yoğunlaşan devalüasyon söylentileri üzerine açıklama yapma gereği duyan Çin Dışişleri Bakanlığı, para birimi Yuan'ın değerini koruma politikasına bu yıl da devam edileceği güvencesini verdi.

Bakanlık Sözcüsü Jang Kiyue, ‘‘Karşılaştığımız büyük güçlüklere rağmen geçen yıl devalüasyon yapmadık. Bu politikayı, bu yıl da sürdüreceğiz'' dedi. Rusya ve Brezilya'nın 6 ay arayla yaptığı devalüasyonlarla sarsılan dünya piyasalarında ‘‘asıl felaketin'', Çin'in devalüasyona gitmesiyle geleceği korkusu var.

Çin'in yapacağı bir devalüasyonun, iki yıldır krizden çıkamayan Asya ülkelerinde zincirleme bir devalüasyon dalgasını ateşlemesinden ve mevcut krizin daha da derinleşmesinden korkuluyor.

Bu arada mali kriz ile boğuşan Brezilya'da para birimi Real, ABD Doları karşısında dün de değer kaybetti. Brezilya'nın en büyük borsası konumunda olan San Paolo'da, Real, ABD Doları karşısında 1.71'den 1.79'a geriledi. Aynı kentte yerel tatil arifesi olması nedeniyle çok az bir işlem oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!