Çiller pansiyonuna büyük gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Çiller pansiyonuna büyük gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hükümet , DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller'in Kemer'deki lüks pansiyonunun işletme hakkını kaldırıp, arazisine el konulması için harekete geçti. Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, yarın bakanlıkta yapacağı toplantıda, bu konuya ilişkin bürokratlarından ayrıntılı brifing alacağını bildirdi.

ANASOL-D Hükümeti, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller'in, Kemer'deki lüks pansiyonunun işletme izninin kaldırılması ve araziye el konulmasına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, yarın bakanlıkta yapacağı toplantıda, bu konuya ilişkin bürokratlarından ayrıntılı brifing alacağını bildirdi. Gürdal, ‘‘Öncelikle bürokratlarımdan konuya ilişkin bilgileneceğim. Sonra konu hukuki midir, değil midir? Talep edilen, neyin, nesidir araştıracağım’’ yorumunu yapmakla yetindi.

Orman Bakanı Ersin Taranoğlu ise sözkonusu olan Antalya Kemer, Beldibi'ndeki arazinin, turizm alanı ilan edildiği için tasarruf yetkisinin Turizm Bakanlığı'na ait olduğu bilgisini verdi. Taranoğlu, ‘‘Tüm tahsisler ve geri almalar Turizm Bakanlığı'nın yetkisinde. Daha önceden orman arazisi olan bu yer turizm alanı ilan edildiği için bizim bakanlığımızın yetkisinden çıktı’’ açıklamasını yaptı.

Özer Çiller, ise Kemer'deki pansiyonunun işletme izninin kaldırıldığı ve arazisine el konulduğu yolundaki haberleri yalanladı. Bir yazılı açıklama yapan Özer Çiller, Kemer Beldibi'ndeki lüks pansiyonunun 49 yıllığına kiralanmasında, Tansu Çiller'in siyasi gücünü kullandığı iddialarını da iftira olarak niteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!