Otelde sahte kimlikle yakalanan CEO adliyeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Otelde sahte kimlikle yakalanan CEO adliyeye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 14:52

İzmir'de, Çiftlik Bank benzeri bir yapılanma oluşturup, kurduğu şirket aracılığı ile 4 binden fazla kişiden 60 milyon TL topladığı iddiasıyla hesaplarına bloke konulan şirketin aranan CEO'su, Artvin’in Hopa ilçesinde yakalandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

ÇİFTLİK Bank bir şirket kurduğu gerekçesiyle hesaplarına bloke konulan ve hakkında tutuklama kararı çıkartılan Fons şirketler gurubu CEO’su Tamer Budak'ın, Artvin’in Hopa ilçesinde kaldığı otelde üzerinde sahte kimlikle kaldığı tespit edildi.

Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelen ihbarı değerlendiren Asayiş Şube ekipleri Budak’ı kaldığı otelde kıskıvrak yakaladı. Budak’ın 2 adet banka kartına, bilgisayarına, hardisc'ine ve flaş belleklerine el konuldu. Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan Budak daha sonra Hopa Adliyesine sevk edildi.

Budak’ın sahte kimlikle Sarp Sınır Kapısı’ndan geçerek Gürcistan’a oradan da Ermenistan’a geçeceği iddia edildi.

Otelde sahte kimlikle yakalanan CEO adliyeye sevk edildi

'KAÇMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK' DEMİŞTİ

Haberin Devamı

FONS AŞ CEO'su Tamer Budak, Hürriyet'e daha önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Hesaplara bloke konuldu bu doğru. Hesaplara bloke konulduktan sonra üye alımını durdurduk. Ancak insanlara ödeme yapma konusunda yoğun bir çabamız var. Mağdur olan 500 kadar üyemiz var. Niyet olarak art niyetli bir yaklaşımımız yok. Yine kaçma gibi bir niyetimiz de yok olmadı da. Bu sistem bir ponzi sistemi olarak görülebilir. Ancak biz bunu böyle görmüyoruz. Burada bir kazanç modeli söz konusu.

Üyelerin parası ile yatırım yapıyoruz ve kazancı paylaşıyoruz. Ankara Bala'da 480 dönüm arazi üzerinde kurulu büyük bir çiftlik yatırımını gündeme aldık. Bu konuda önemli bir takım aşamalar da kaydedildi. Ancak daha sonra Çiftlik Bank olayı patlayınca, bize zarar vereceğini düşünerek, bu projeyi tümden durdurmadık ancak faaliyetleri yavaşlattık" dedi. Tamer Budak üye sayılarının ise 1800 olduğunu belirterek topladıkları paranın 17 milyon lira olduğunu, 24 milyon lirayı ise üyelere dağıttıklarını öne sürdü.

4 BİN KİŞİDEN 70 MİLYON LİRA
Edinilen bilgilere göre üyelerden toplanan para miktarı 60 milyon TL seviyesindeydi. Sisteme para yatıran kişi sayısı ise 4 bin olarak ifade ediliyor.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!