Çiftler birbirinden para saklıyor ‘finansal sadakatsizlik’ boşatıyor

Güncelleme Tarihi:

Çiftler birbirinden para saklıyor ‘finansal sadakatsizlik’ boşatıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2011 00:00

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, çiftler maddi birikimlerini birleştirdikten sonra parasal konularda birbirlerine yalan söylüyor.

ABD’li ForbesWoman dergisi ve Harris Interactive tarafından düzenlenen araştırmaya göre, ABD’li çiftlerin 3’te biri eşlerini maddi konularda ‘aldattığını’ itiraf etti. Diğer 3’te birlik kesimse daha önce eşine parasal konularda yalan söylediğini kabul etti. 2 bin 29 ABD’li arasında yapılan araştırmanın sonuçlarına göre çiftlerin ‘maddi sadakatsizlikleri’ listesinde ilk sırayı para, küçük alışveriş ve faturaları saklamak yer alıyor.

Yüzde 16’sı boşanıyor

Çiftlerin yüksek tutarlı harcamaları ve gizli banka hesaplarını da birbirlerinden sakladığı belirtilirken, kazançları ve borçları hakkında yalan söyledikleri de ortaya çıktı. Finansal anlamda eşine yalan söyleyenlerin yüzde 67’si bu sorunun ortaya çıktıktan sonra tartıştıklarını, yüzde 42’si de ilişkinin zarar gördüğünü savunuyor. Yalanın ortaya çıkmasının ardından boşananların oranı ise yüzde 16.

Psikologlar maddi yönden çiftlerin birbirine sadakatsiz davranmalarının, gerçek anlamda yapılan aldatmalardan hiç bir farkı olmadığını savunurken, araştırmanın ortaya koyduğu diğer bazı sonuçlar şöyle: “Eşini maddi yönden aldattığını itiraf edenlerin yüzde 58’i para saklıyor. Yüzde 54’ü de yaptığı küçük alışverişleri gizliyor. Yüzde 30’luk bir kesim fatura saklarken, yüzde 16 gizlice pahalı bir alışveriş yapıyor. Yüzde 15’in gizli banka hesabı var. Yüzde 11’lik bir kesim borçlarıyla ilgili, diğer bir yüzde 11 de kazancıyla ilgili eşine yalan söylüyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!