Chrysler, 1.7 milyon hatalı aracı topluyor

Güncelleme Tarihi:

Chrysler, 1.7 milyon hatalı aracı topluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD otomotiv sanayiinin üç büyük devinden biri olan Chrysler şirketi, 1991-1993 döneminde üretilen bir milyon 314 bin minivan ve otomobil ile 1995 yılında üretilen 475 bin kamyonet ve otomobili ‘‘potansiyel emniyet kemeri ve direksiyon sorunları’’ nedeniyle piyasadan toplayacak.

Chrysler şirketinden yapılan açıklamaya göre, 1991-1993 döneminde imal edilen minivan ve otomobillerin ön ve arka koltuklarındaki emniyet kemerleri yerinden oynuyor ve kilitlenmeme tehlikesi taşıyor. Emniyet kemerlerindeki üretim hatası nedeniyle Chrysler şirketinin ABD, Kanada ve diğer ülkelerden toplayacağı modeller arasında ‘‘Dodge Caravan’’, ‘‘Grand Caravan’’ adlı minivanlar ile ‘‘Plymouth Voyager’’ ve ‘‘Grand Voyager’’ otomobil modelleri bulunuyor. Şirketin toplayacağı bir milyon 324 bin adet minivan ve diğer otomobil modellerinden 214 bini, ABD dışında kullanılıyor. Chrysler'in sözcüsü Michele Tinson, emniyet kemerlerindeki üretim hatalarından kaynaklanan herhangi bir kaza ve yaralanmaya şimdiye kadar rastlanmadığını, fakat, bazı araç sahiplerinin şikayette bulunduklarını söyledi.

14 TRAFİK KAZASI

Chrysler'in 1995 yılı imalatı ‘‘Dodge’’ ve ‘‘Plymouth Neon’’ model motorlu araçlarında yapılan testlerde de, Neon'un tekerlek tertibatına şiddetli çarpma, zedelenme halinde, dümen milinin yerinden ayrılıp, direksiyon hakimiyetinin kaybolmasına sebep olabileceği anlaşıldı. Bu motorlu araçların kayıtlara geçen 14 trafik kazasında 7 kişinin yaralanmasına, direksiyon düzeneğindeki üretim hatasının neden olduğu saptandı. Chrysler'in Neon modeli araçlarından 375 bini ABD'den, 100 bini de Kanada ve diğer ülkelerden, üretim hatası nedeniyle piyasadan toplanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!