CHP'den önemli kaynak açıklaması

Güncelleme Tarihi:

CHPden önemli kaynak açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 12:22

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke NTV canlı yayınında soruları yanıtlıyor.

Haberin Devamı

Böke'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Herhalde kaynak artık sorulmayacaktır. İktidarın kendisi de benzer bir programla ortaya çıktı. Biz 7 Haziran’da da söylemiştik. Türkiye’nin kaynağı var. Net bir tercih ortaya koyduk. Başka gerçekler ortaya koyduk. İşsizlik artıyor. Emekliler zor durumda. Gerçek sorunlar bunlar. Esas sorun kaynak sorunu değil.

Esasında bir kaynak sorunu olmadığını CHP bize göstermiş oldu diyorlar. İktidar programıyla hazır olduğumuzun da bir göstergesi bu. Siyaset birbirimize karşı bazı konuları konuşmayı ama doğru konuşmayı gerektirir.

Ben CHP’nin programını biliyorum ve zikredilen yüzde 9’luk rakam doğru değil. Sayın şimşek 180 milyarlık da bir rakam zikretti bu rakamlar doğru değil. Dürüst siyaset yapalım lütfen. Biz o zaman da söylemişti. Vaatlerimizin toplamı Türkiye üretiminin yüzde 3’üne yakın.

Haberin Devamı

CHP’nin paketi 57 milyar TL civarında. Daha önemlisi mali disiplin çok önemli özellikle Türkiye gibi bir ülke için. Mali disiplin öncelikli. Gerçek bir mali disiplin son deklare edilen rakamın disiplinli olmasında değil Sayıştay şeffaflık gibi konulardan geçer. Sayıştay raporlarını özetlerden takip ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!