CHP: ‘Torba’, çalışanların hak gaspını zirveye çıkardı

Güncelleme Tarihi:

CHP: ‘Torba’, çalışanların hak gaspını zirveye çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, AK Parti iktidarının uygulamalarıyla çalışanların büyük mücadelelerle elde ettikleri hakların gasp edildiğini ileri sürerek, Torba Yasa’nın bu hak gasplarının doruk noktası olduğunu iddia etti.

Öztrak, Torba Yasa’nın, kamuda ve özel sektörde ciddi olumsuzluklar doğuracağını öne sürdü. AK Parti’nin ekonomiyi iyi yönettiğini söylediğini, ancak bunun doğru olmadığını savunan Öztrak, getirilen düzenlemelerle emek sömürüsü yapıldığını ifade etti.

Öztrak, şunları dile getirdi: “AKP üreticiyi, esnafı, çiftçiyi ve de emeği ile geçinenleri dermansız bırakmıştır. Cumhuriyet tarihinin en büyük emek sömürüsü, AKP döneminde gerçekleşmiştir. Bugün Türkiye’de AKP tipi kuralsız, güvencesiz, geleceksiz bir iş piyasası yaratılmıştır. Oysa iyi ücret alamayan, güvencesi olmayan, tasarruf edemeyen çalışanların olduğu bir ülke ithalata ve dış borca bugün olduğu gibi mahkum olur. Çalışanlarımızın büyük mücadelelerle elde ettikleri hakları teker teker gasbedilmiştir. Son Torba Yasa bu hak gasplarının doruk noktasıdır. AKP, çalışana maaş vermek yerine neredeyse çalışandan çalıştığı için ücret almaya başlayacaktır. Bu yüzden Torba Yasası’nı AKP’nin başına geçirmek hepimizin ama özellikle de işçinin, emekçinin, çalışanların ve emeklinin boynunun borcudur.”

MHP: Bu yasa hırsız torbası

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Meclis Genel Kurulu’ndan geçen Torba Yasa’nın meşruiyetinin olmadığını savunarak, “Bu yasa AKP iktidarının giderayak başaramadıklarını, eksik yaptıklarını seçime giderken bir çuvala doldurma gayretidir, bu yasa hırsız torbası gibi” dedi. Şandır, yasaya Genel Kurul’da evet oyu kullandıklarını ancak eksiklerini ve meşruiyet sorunlarını kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirtti. Anayasa Mahkemesi’ne gitmek için CHP’nin destek istemesi halinde yetkili kurullarında değerlendireceklerini belirten Şandır, “Bu yasa AKP hükümeti tarafından seçim rüşveti olarak kullanılacaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!