CHP: TC Merkez Bankası İslam Bankası’na döndü

Güncelleme Tarihi:

CHP: TC Merkez Bankası İslam Bankası’na döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2006 00:00

Merkez Bankası’ndaki atamaları değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, "Bankanın başında bulunan ’Cumhuriyet’in çıkarılarak ’İslam’ ibaresinin konması daha uygun olacaktır" dedi. Özyürek, özerkliği ve bağımsızlığı ortadan kaldırılan bankanın "Türkiye İslam Merkez Bankası’na dönüştüğünü dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, AK Parti’nin, Merkez Bankası’ndaki kadrolaşma ile bankanın özerkliğini ve bağımsızlığını ortadan kaldırdığını savundu. "Son atamalarla Merkez Bankası’nın başında bulunan ’Cumhuriyet’in çıkarılarak yerine ’İslam’ ibaresinin konması uygun olacaktır" diyen Özyürek, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye İslam Merkez Bankası’na dönüşmüştür" dedi.

BAŞI AÇIK OLANA CEZA: Süreyya Serdengeçti’nin başkanlık görevinden ayrılmasından sonra Merkez Bankası’na yapılan son atamaları değenlendiren Özyürek, "Merkez Bankası’nda Başkan Vekilliğine getirilen Erdem Başçı ve Başkan Yardımcılığına vekaleten atanan İbrahim Turhan’ın eşlerinin türbanlı olmasının bürokraside eşinin başı açık olanların cezalandırıldığının açık göstergesi olduğunu" iddia etti. Özyürek, Meclis’te bazı AKP’lilerin "paranın son kalesini de ele geçirdik" diyerek Merkez Bankası’nda laik, demokratik Cumhuriyete bağlı olaranların tasfiyesinin devam edeceğinin işaretini verdiğini belirtti.

SERBEST PİYASAYA KARŞI: Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na vekaleten atanan İbrahim Turhan’ın editörlüğünü yaptığı "Sistemle Yüzleşme" adlı kitapta serbest piyasa ekonomisine ve IMF politikalarına karşı görüşlere yer verildiğini belirten Özyürek, bu kişinin inanmadığı ekonomi politikalarını nasıl uygulayacağının merak konusu olduğunu ifade etti. Özyürek, "AKP, türban dayanışması anlayışıyla gerçekleştirdiği Merkez Bankası kadrolaşması ile bankanın özerkliğini ve bağımsızlığını ortadan kaldırmıştır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye İslam Merkez Bankası’na dönüşmüştür" görüşünü dile getirdi.

Türkiye’nin adını out’a çıkaran bakan kalacak mı

NEWSWEEK dergisinin Türkiye’nin artık "out" olduğu yorumunu yaparken Maliye Bakanı Kemal Unakıtan¢la ilgili iddialara da yer vermesi üzerine CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, bir soru önergesi verdi. Unakıtan’ın bakan olmadan önce hangi şirketlerde hissedar veya yönetim kurulu üyeliği yaptığının açıklanmasını isteyen Sevigen, Başbakan Erdoğan’a, "Türkiye’yi Newsweek’te ’out’ ilan ettiren Unakıtan’ı yerinde tutacak mısınız" diye sordu. TBMM Başkanlığı’na, Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde bir dönem Unakıtan’ın içinde yeraldığı kurumların vergi ve teşvik durumuyla ilgili bilgi istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!