CHP: Çalışma Bakanlığı sınavında sorular ‘flash bellek’le dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

CHP: Çalışma Bakanlığı sınavında sorular ‘flash bellek’le dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, merkez ve taşra teşkilatlarında boş bulanan şube müdürü ve şef kadrolarına yapacağı atamayla ilgili hazırlanan sınav sorularının, bir genel müdür yardımcısının flash belleğinde, sınava girecek bazı personele dağıtıldığı iddia edildi. Bu iddiayı CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin TBMM’nin gündemine getirdi. Ersin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması için verdiği soru önergesinde şunları söyledi:
Adaylar tepki gösterdi
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’ne göre merkez ve taşra teşkilatlarında boş bulunan şube müdürü ve şef kadrolarına, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak sınavla atama yapmak üzere komisyon oluşturmuştur. Bakanlık ayrıca sınav öncesinde Görevde Yükselme Eğitimi düzenlemiştir. Ancak sınav sorularının, eğitimde ders veren ve aynı zamanda Sınav Komisyonu üyesi de olan bir genel müdür yardımcısının flash belleğinde yer aldığı ve soruların 10 Haziran 2010 tarihindeki ders sunumu sırasında, salondaki bazı kişilerce alındığı ileri sürülmektedir.
 Sınav Komisyonu’nca belirlenen ve gizli tutulması gereken sınav soruları, eğitimde ders veren genel müdür yardımcısının flash belleğinde neden taşındı? Soruların bazı adaylara verilmek üzere genel müdür yardımcısının flash belleğinde taşındığı doğru mudur?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!