Çeyrek altın bugün ne kadar? 22 ayar bileziğin gram fiyatı ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın bugün ne kadar 22 ayar bileziğin gram fiyatı ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2019 09:18

Altın fiyatlarının bugünkü değeri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz haftadan bu yana dalgalı bir grafik çizen altın fiyatlarında yatırım altınlarının ne kadar olduğu ayrıca takip ediliyor. Peki çeyrek altın ve gram altın fiyatları bugün kaç liradan işlem görüyor? İşte altın piyasasındaki son durum ve altın türlerinin son değeri

Haberin Devamı

12 Eylül Perşembe günü altın piyasasında dünkü seyrin biraz üzerinde bir değer ile açılış yapıldı. Altının gram fiyatı bugün sabah saat 09:15 sularında 277 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altının satış fiyatı bugün 452 lira seviyesinde işlem görürken, 442 liradan geri alınıyor.

Yarım altının satış fiyatları 904 liradan satılırken, 881 liradan geri alınıyor.

Cumhuriyet altının satış fiyatı 1856 liradan satılırken, 1829 liradan geri alınıyor.

22 ayar altının gram satış fiyatı 252.33 lira, bozdurma fiyatı ise 252.13

Altının onsu, önceki kapanışa göre yüzde 0,4 değer kazancıyla 1.502,1 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politika faizi kararlarının altın fiyatları üzerinde etkili olacağını, piyasa beklentileri üzerindeki parasal genişlemenin ve sözle yönlendirmenin altının ons fiyatını destekleyebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ABD ile Çin arasında yaşanan gelişmelerin görece belirsizlikleri azalttığını ve küresel piyasalarda olumlu havanın etkili olduğunu ifade eden analistler, ABD ve İran'dan gelen açıklamaların da jeopolitik riskleri azaltıcı etkiler taşıdığını kaydetti. Analistler, bugün yurt içinde TCMB faiz kararı ile TCMB haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi sanayi üretimi, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi ve haftalık işsizlik başvuru verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan ons altında 1.490 dolar seviyesinin destek, 1.525 doların direnç olarak güçlendiğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!