Ceylanlar’la Fon, 520 milyon dolara anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Ceylanlar’la Fon, 520 milyon dolara anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2001 01:43

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Bank Kapital'in eski hakim ortağı Ceylan Grubu'nun 24 bankaya olan toplam 520 milyon dolar tutarındaki borcu, geri ödeme planına bağlanıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) bünyesinde bulunan TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, Ceylan Grubu'nun 8'i Fon bünyesindeki, 4'ü kamuya ait ve 12'si de özel olmak üzere toplam 24 bankaya 520 milyon dolar tutarındaki borcunun Fon önderliğinde geri ödeme planına bağlanmasının Yönetim Kurulu'nca uygun bulunduğu bildirildi. Açıklamada, planın ana hatları şöyle belirtildi:

Gayrimenkul satışı: 225 milyon dolar (ailenin ikamet ettiği Ankara'daki apartman, makina parkının durduğu bir arsa ve çalışmak için bir ofisin dışındaki tüm taşınmazlar)

Ödemesiz dönem: 1.5 yıl.

Anapara geri ödemesi: 5 yıl.

Yıllık faiz: Libor+2.25/yıl.

TMSF'nin, Fon alacağına ilişkin ayrıca 6183 sayılı sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerini uygulayacağı belirtilen açıklamada, zarar tazmin davasının ilgili grupca kabulü ve şahsi iflas davasının şarta bağlı sulh yoluna bağlanmasının ön koşul olarak belirlendiği bildirildi. ‘Anlaşma, reel sektörün faaliyetlerini sürdürebilmesi ve istihdamın desteklenebilmesi bakımıdan önemli bir aşamadır'' denilen açıklamada, Fon yönetimi, bu konuda olumlu katkılarda bulunan tüm bankalara teşekkür etti ve bu başlangıcın ekonomi için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Bu arada, Fon'un, el konulan Etibank'ın eski sahibi Medya Holding ve Dinç Bilgin'in verdiği ödeme planını önümüzdeki hafta karara bağlaması bekleniyor. Fon'un, Bank Kapital'de olduğu gibi, Etibank için verilen ödeme planını da kabul edeceği tahmin ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!