Ceylan, İsrail'de havaalanı yapacak

Güncelleme Tarihi:

Ceylan, İsrailde havaalanı yapacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ceylan Holding, İsrail'de 100 milyon dolar bedel karşılığında havaalanı terminal binası inşa edecek. Ceylan Holding'in, Tel Aviv'de Ben Gurion 2000 Projesi çerçevesinde ihaleye çıkarılan terminal binasının yapımını üstlenebilmek için uluslararası büyük firmalarla rekabet ettiği bildirildi.

Başbakan Mesut Yılmaz da, İsrail gezisi sırasında Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı'ndaki inşaat şantiyesine uğrayarak havaalanı ve Ceylan Holding yetkililerinden brifing aldı.

Ceylan Holding tarafından bir süre önce üstlenilen proje gerçekleştiğinde havaalanı, hacim ve kapasite olarak Ortadoğu'nun en büyük havaalanları arasında yer alacak ve yolcu taşımacılığında önemli bir hacme sahip olacak. Terminal binasının inşaasında çalışacak işçilerin bir bölümü de Türkiye'den getirilecek.

Ceylan Holding'in gerçekleştireceği çok katlı terminal binası inşa projesi; çok katlı terminal binası, geliş gidiş bölümleri, çatısı kubbe şeklinde olan ve içinde dekoratif su kanalları ve havuz bulunan atrium alanından oluşuyor. Ayrıca proje kapsamında 38 metre yüksekliğinde kontrol kulesi, havayolu bankoları ve servis ofisleri, gündüz bakım merkezi, Sinagog ve bekleme salonu da bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!