Ceylan Giyim, Nike üretecek

Güncelleme Tarihi:

Ceylan Giyim, Nike üretecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) eski Başkanı Bülent Atuk'un sahibi olduğu Ceylan Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş., spor giyimin ünlü markası ABD kökenli Nike firması ile üretim sözleşmesi imzaladı.

Nike firması, uzun süreli tedarikçi anlaşması imzalamadan önceki 3aylık dönemde, Ceylan Giyim ile numune çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca, Nike firmasının belirlediği bir uluslararası denetim firması, kaliteli üretim ile sosyal güvence şartları ve güvenli üretim ortamı yönünden şirketi denetimden geçirdi. İstenen şartları taşıdığı belirlendikten sonra, Ceylan Giyim ile anlaşma imzalandı.

Ceylan Giyim Genel Müdürü Lale Karaoğlu, yaptığı açıklamada, Nike firmasının, kalite kadar işverenin iş güvenliği ve işçiye bakış açısına da büyük önem verdiğini belirterek, şöyle dedi:

‘‘İstediğiniz kadar kaliteli mal yapın, eğer işçinizi hoş tutmuyorsanız, güvenli çalışma ortamı sağlayamıyorsanız sipariş vermiyor. Aradığı şartlar arasında, işçilerin tamamının SSK'lı olması, işçilerin çalışma ortamının yeteri kadar aydınlatılması, makinaların işçi sağlığına zarar vermeyecek şekilde kullanılması da bulunuyor. Çocuk işçi istemiyorlar. Çalışma yaşının alt sınırıolarak normalde 15 yaşını bitirmiş, 16 yaşından gün almış yeterliyken, Nike, 16'sını bitirmiş, 17 yaşından gün almış gençler istiyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!