Çevreye yatırım şirketler için trend değil, gereklilik

Güncelleme Tarihi:

Çevreye yatırım şirketler için trend değil, gereklilik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2008 00:00

Koç topluluğunun 2006 yılında başlattığı ’Ülkem için’ projesi kapsamında bu yıl topluluk şirketleri, çalışanları, bayileri ve tedarikçilerinin bağışlarıyla 700 bin fidan dikiminin bir bölümü Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Kızılpınar Beldesi’nde yapıldı.

Törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçen temmuz ayında Ankara ’da bir basın toplantısı yaparak ’Ülkem için’ projesi kapsamında, 700 bin fidanı geleceğe armağan edeceklerini duyurduklarını hatırlatarak, "Bugün ise projemiz için anlamlı bir adım daha atıyoruz. Söz verdiğimiz gibi Türkiye ’nin yedi bölgesinde oluştıracağımız ’Ülkem için’ ormanlarından Tekirdağ, Batman, Mersin illerinde ilk fidanlarının dikmelerinin heyecanını yaşıyoruz. Çevreye yatırımın bugün şirketler için bir trend değil gereklilik olduğuna inanıyoruz" dedi.

387 yerel proje

Sorunların değil de çözümlerin parçası olabilmek, toplumsal sorunlar ile ilgili projeler geliştirmek, hayata kurumsal vatandaş olarak katılımı göstermek gibi özelliklerin de güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Koç şöyle devam etti: "Projemiz kapsamında 2006-2007’de engelli çocuklar için park yapımında, bilgisayar laboratuvarlarının kurulmasına, antik kent kazı çalışmalarından Haliç ve Van Gölü ’nün temizlenmesine kadar çok farklı konularda toplam 387 yerel projeyi hayata geçirdik. Bu yıl ise, yerelde ayrı ayrı projeler gerçekleştirmek yerine güçbirliği yaparak tek bir konuya, çevre konusuna odaklandık. Bu bilinçle de sadece sosyal sorumluluk çalışmalarımızda değil, faaliyette bulunduğumuz her alanda çevresel standartları sürekli olarak genişletiyoruz."

650 futbol sahası

Mustafa Koç, projenin tamamlanmasıyla çok büyük bir yeşil alan kazınalacağını belirterek şöyle konuştu: "Proje ile yaklaşık 650 futbol sahası büyüklüğünde bir orman kazanmış olacağız. Bugün bütün dünyayı tehdit eden küresel ısınmanın önüne geçmek için en önemli silahımız, yanan ormanlar 20.7 milyon hektara yayılan ormanlık alanlarımız, ülkemizin toplam yüz ölçümünün yaklaşık yüzde 27 sini oluşturuyor. Rakamlar hiç hiç açıcı değil. Her şeyin kendi akışına bırakılması halinde 40 yıl sonra çölleşme ile karşı karşıya kalacağımızı gösteriyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!