Çevreye duyarlılık için bez torba dağıttılar

Güncelleme Tarihi:

Çevreye duyarlılık için bez torba dağıttılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 13:39

Bu yıl “Plastik Kirliliğini Yenelim” teması belirlenen "Dünya Çevre Haftası" kapsamında  DP World Yarımca Konteyner Limanı, semt pazarında alışveriş yapanlara naylon torba yerine kullanmaları için özel hazırlanmış pamuklu kumaştan yapılmış çantalar dağıttı.  İzmit Körfez’deki ilköğretim okullarına da özel hazırlanmış afişler de Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  desteğiyle dağıtıldı.

Haberin Devamı

BM verilerine göre dünyada her sene 500 milyar naylon torba tüketiliyor. Yine her yıl en az 13 milyon ton plastik denizlere atılıyor. Burada güneşin ve diğer şartların etkisiyle plastik atıkların çoğu parçalanıyor fakat doğaya karışmıyor, mikroskobik plastik parçaları besin zincirine, dolayısıyla tabaklarımıza kadar sızıp biz de dahil neredeyse tüm türleri zehirliyor.

DP World Yarımca’nın CEO’su Kris Adams, kurumsal kültürün gereği olarak bu farkındalığı yaratmak için komşularından başladıklarını belirterek “Çevre sorunlarını aşmak için çevre bilincini yaymak gerekir. Herkes komşusunu bilinçlendirirse, denizleri kurtarma yolunda önemli bir adım atmış oluruz” dedi.

Adams, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İçinde çalıştığımız çevrenin bilincindeyiz. Biz liman operatörleriyiz, dolayısıyla bir deniz çevresinde çalışıyoruz. Denizlerimizi giderek daha fazla kirlettiğimiz gerçeği artık tamamen ortada. Artık kurtulmamız gereken en önemli şeylerden biri de tek kullanımlık plastikler. Çevremizi kirletiyorlar, balıklarımızı zehirliyorlar. Bu yüzden semt pazarına geldik, tek kullanımlık naylon torbalar yerine pamuklu dokumadan yapılmış çantalar dağıtıyoruz. Bunun geleceğe doğru yol alırken daha sürdürülebilir bir çözüm olduğuna inanıyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!