Çetinkaya'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Çetinkayadan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2009 13:32

Çetinkaya, basında çıkan "çakma gömlek" haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

"55 yıldır mağaza sektöründe hizmet veren ve şu anda sektörün en önemli firmaları arasında yer alan Çetinkaya en kaliteli malları en uygun fiyata üretip tüketiciye sunmakta, bunun yanında kaliteli üretim yapan markaları da en uygun fiyatlara tüketiciye sunmaktadır. Bunun sırrı 55 yıldır Çetinkaya' nın piyasada oluşturduğu itibarda yatmaktadır. 55 yıl içinde Türkiye de birçok ekonomik kriz yaşanmış, bu krizlerde dahi Çetinkaya tedarikçilere karşı ödemelerini gününde ve hatta ihtiyacı olan tedarikçilerine gününden önce yapmıştır. Finans sektörünün dünyada krizde olduğu şu dönemde dahi Çetinkaya' nın çeki bankalar tarafından piyasada teminat olarak kabul edilen çek durumundadır, yani Çetinkaya'nın çekleri paradan daha değerlidir. Bu itibardan dolayı Çetinkaya kriz dönemlerinde daha yoğun olmak üzere her zaman markalı mamülleri ve üretim için kullandığı hammaddeleri piyasanın çok altında fiyatlara almakta ve bu avantajını çok uygun fiyatlara mal satarak tüketiciye yansıtmaktadır. Çetinkaya bundan dolayı metrekare başı cirosu en yüksek olan satış noktalarındandır. Çetinkaya her sene büyümekle beraber kriz dönemlerinde daha hızlı büyümekte ve bu dönemlerden daha güçlü çıkmaktadır. Çetinkaya iki şubesi hariç tüm mağaza şubelerinin, depolarının ve üretim tesislerinin mülkünün kendisine ait olduğu tek firmadır. Ticari hayatı boyunca hiç kredi kullanmamıştır. Bütün büyümesini kendi öz sermayesi ile gerçekleştirmiştir. Birçok uluslararası giyim markası Türkiye dışındaki ülkelerde orta gelirli halkın alabileceği fiyatlara satılmasına rağmen, Türkiye’ de ki distribütörler bu markaları çok üst grup markalar statüsüne koyarak çok pahalı satmaktadır. Bunun yanında Türk markası olmasına rağmen Türkçe’ de olmayan yabancı isimler koyularak tüketicide yabancı marka imajı uyandırıp çok fahiş fiyatlara satılan markalar oluşmuştur. Bu şekilde olması gereken fiyatlardan çok pahalıya satılan yabancı ve yerli markalar müşteri nezdinde itibar görmemiş daha önceki ekonomik krizlerde ve bu son krizde kapanma noktasına gelmişlerdir ve yabancı markaların yurtdışındaki ana üreticileri distribütörlük anlaşmalarını iptal ederek firmalar kendi markalarını satar duruma gelmişlerdir. Çetinkaya bu tür distribütör ve firmalarla mallarını müşterilerimizin faydalanması için çok uygun fiyatlara sattığı için zaman zaman sorunlar yaşamıştır. Çetinkaya ne ilginçtir ki Türkiye’ de kendi satış ağını kuran yabancı markalar ve gerçekten ticareti bilen ve her zaman ayakta duran yerli markalarla bundan dolayı hiçbir sorun yaşamamıştır. Çetinkaya bu markaları en uygun fiyata tüketicisine sunmuştur.


Haberin Devamı

Birkaç gün önce bir gazetede ve bazı haber portallarında bir firma tarafından kendi ürünlerinin sahtesini Çetinkaya' nın sattığına dair bir haber çıkmıştır. Bahsedilen marka İbrahim Kefeli' nin kurduğu ve geliştirdiği bir markadır. İbrahim Kefeli' nin sosyal çalışmalarından dolayı, toplum içinde kazandığı haklı sevgiden kurduğu bu marka kendi ismi ile özdeşleşmiştir. İbrahim Kefeli, ''İbrahim Kefeli'' diye ikinci bir marka çıkarmış ve kısa bir süre önce birinci markasını kardeşi Mustafa Kefeliye satmıştır. Fakat piyasa'nın geneli bu satıştan haberdar olmamıştır. Çetinkaya İbrahim Kefeli markalı gömlekleri çok uygun fiyatlara alıp bu uygun fiyat avantajını tüketiciye yansıtmak için 19,90 TL gibi çok cazip fiyata tüketiciye sunmuştur. İbrahim Kefeli markası adı altında satılan mamullerin, kalite olarak kardeşinin sattığı birinci markadan hiçbir farkı yoktur. Hatta daha üst kalitede olan mamülleri de vardır. Gaziosmanpaşa şubemizde şube Müdürümüz, İbrahim Kefeli' nin birinci markasını kardeşine sattığını bilmediğinden dolayı rafta asılı olan fiyat etiketlerine birinci marka'nın ismini el yazısı ile yazdırmıştır. Birinci marka'nın ait olduğu firma yetkilileri yanlarında bilirkişi ile gelip ürün tespiti yapmışlar, herhangi bir taklit ürün tespit edememişlerdir. Kendileri sözlü olarak mağaza Müdürüne birinci marka'nın Mustafa Kefeli' ye satıldığını fiyat etiketlerinde el yazısı ile yazılan birinci marka'nın isminin kaldırılması gerektiğini bildirmişlerdir. O andan itibaren bu fiyat etiketleri kaldırılarak yerine İbrahim Kefeli yazılı fiyat etiketleri rafa asılmıştır.

Haberin Devamı


16.03.2009 tarihinde Türkiye genelinde yayın yapan bir gazete ve bazı haber portallarında firmamız aleyhine yapılan olumsuz yayınlardan sonra firmamız yetkilileri Mustafa Kefeli' yi aramış kendisi firmamızın itibarını bildiğini ve saygı gösterdiğini iki firma arasında bir iletişim eksikliğinin olduğunu söylemiştir. Kendi ağzı ile ve resmi kullanılarak yayın organlarında yapılan haberlerin kendisinin bilgisi dışında yapıldığını, kendisinin hiçbir yayın organı ile bu konuyla ilgili görüşmediğini söylemiştir. Çetinkaya müşteriler nezdindeki sevgisini ve güvenirliliğini bilinçli veya bilinçsiz olarak zedelemeye yönelik bu yayınların çıktığı yayın organlarında yapılan yanlış haberlerin düzeltilmesi için aynı sayfalarda aynı görsellikte Çetinkaya firmasını ve müşterilerimizi rahatlatacak haberler çıkmadığı takdirde bu olayın sorumlularının yargı tarafından en ağır cezaya çaptırılması için gerekli hukuki işlemleri başlatacaktır. Çetinkaya geçmişte olduğu gibi bugünde müşterilerini yanıltmamakta ve gelecekte de yanıltmayacaktır. Çetinkaya itibarını kullanarak en kaliteli yerli ve yabancı markaları en uygun fiyatlara alıp müşterisine en uygun fiyatlara satacaktır. Şundan eminiz ki; akıllı, kaliteden anlayan ve Çetinkaya' ya inanan müşterilerimiz Çetinakaya' ya güven ve alakalarını devam ettirecektir. Bu arada haber portallarında haberi okuduktan sonra alt kısmına firmamızın lehine olumlu yorumlar yazan müşterilerimize teşekkürlerimizi bir borç biliriz."

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!