Ceset torbası yeniden TSE'de

Güncelleme Tarihi:

Ceset torbası yeniden TSEde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ceset torbasını savunan Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Sağlık Bakanlığı'nın isteği üzerine konuyu yeniden görüşmeye karar verdi. TSE Genel Sekreteri Rüstem Aksoy, ‘‘Sağlık Bakanlığı ceset torbası zorunluluğunun kaldırılmasını istedi. Standardı hazırlayan Sağlık Hazırlık Grubu konuyu yeniden görüşecek. Bu zorunluluk büyük olasılıkla kalkacak’’ dedi.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emin Türköz başkanlığında Sağlık Bakanlığı'nı temsilen Abdül Gani Sınık (Yardımcı) ve Dr. Lütfü Köselioğlu'ndan oluşan Sağlık Hazırlık Grubu'nda da ‘‘ceset torbası’’ konusunda tartışma çıktı.

BU İŞ İYİ KOKMUYOR

‘‘Ceset torbası’’ fikrinin sahibi Prof. Emin Türköz bu fikri sonuna kadar savunduğunu ve bunun gerekli olduğunu söylerken, yine Sağlık Hazırlık Grubu'nda bulunan Lütfü Köselioğlu, ‘‘Ceset torbası olayı bir maskaralık, rezillik, saçmalık, zırvalıktır’’ dedi. Köselioğlu, Sağlık Bakanlığı'nın bu olayla komik duruma düştüğünü savunarak, ‘‘Bu iş iyi kokmuyor’’ dedi.

Köselioğlu, motorlu araçlarda bulundurulması gerekli İlk Yardım Sağlık Çantasıyla ilgili standard tesbitinin en az dört yıl önce yapıldığını, bu karar içinde ‘‘ceset torbası’’nın bulunmadığını söyledi.

Köselioğlu, kurul olarak kaliteli, işlevsel olsun, kontrolü yapılabilsin diye en iyi standardı hazırlamaya çalıştıklarını anlatarak, ‘‘Bu taslak, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlara gider ve görüşleri alınır, sonra son şekli verilir’’ dedi.

Bakan açıklama yapmayı erteledi

Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy, kamuoyunda büyük tepki çeken araç ve evlerde ceset torbası bulundurma zorunluluğu getiren yönetmelik konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Özsoy, trafik kazalarıyla ilgili basın toplantısında gazetecilerin ‘‘Ceset torbası’’ sorularına muhatap olmaktan çekindiği için soru sorulmasına da izin vermeden salondan hızla ayrıldı. Salondan çıkarken sorulan bir soruya ise Özsoy, ‘‘Bu konuda soruşturma açıldı. Yönetmeliği geri çektik. Bu konunun bizimle ilgisi yok. Soruşturma sonuçlanınca açıklama yaparız’’ diyerek kaçamak bir yanıt vermekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!