Cep'te hac hatası

Güncelleme Tarihi:

Cepte hac hatası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sabit telefonların Temmuz ayı tahsilat döneminde yanlış hesaplamalar yaparak vatandaştan yaklaşık 10 trilyon lira fazla para alan Türk Telekom, şimdi de Hacca giden cep telefonu abonelerinden ek para talep ediyor. Telekom, hesaplamanın yanlış yapıldığını savunarak, Temmuz ayı dönemi içinde müteferrik adı altında milyonlarca lira istiyor.

Nisan ayı içinde Hacca giden bir çok Türk vatandaşı Suudi Arabistan'da cep telefonları ile konuştular. Bu konuşmalarının bedellerini Haziran döneminde Türk Telekom'a ödeyen aboneler Temmuz dönemi faturalarında ‘‘müteferrik’’ adı altında milyonlarca liralık ek bir bedelle karşılaştılar.

SANİYE YANLIŞI

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Türk Telekom yetkilileri, Suudi Arabistan'da yapılan görüşmelerin ücretlendirmesi sırasında kontür atış süresinin yanlış hesaplandığını savundular. Buna göre Arabistan'daki konuşmalar sırasında her bir saniyede atması gereken köntür, yanlış hesaplama sonucu 2.4 saniyede bir köntür olarak hesaplandı. Böylece aradaki 1.4 saniyelik kontür farkı unutuldu.

Daha sonra aylık telefon gelirlerinin paylaşılması sırasında Türk Telekom hesaplardaki açık nedeniyle hatayı farketti. Bunun üzerine Türk Telekom, aradaki 1.4 saniyelik farkı Temmuz dönemi faturalarında ‘‘müteferrik’’ adı altında abonelerden istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!