‘Cep’ten havaleyi 20 saniyeye indirdi

Güncelleme Tarihi:

‘Cep’ten havaleyi 20 saniyeye indirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 00:00

Akbank, geliştirdiği yeni uygulaması ile cep telefonundan 20 saniyede havale gönderilmesini sağlayacak.

Haberin Devamı

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, “Bu uygulama ile Akbank’ta hesabı olan bir akıllı telefon kullanıcısı, yine bir Akbank hesabına, Akbank ya da herhangi bir kredi kartına ve hatta cep telefonuna mesaj yoluyla 20 saniye içinde istediği birine para transfer edebilecek. Dünyada bu kadar hızlı para transferi yapan başka bir uygulama yok” diye konuştu. 2015 yılında tablet bilgisayar ve cep telefonu gibi mobil cihazlardan internet kullanımının, masaüstü internet kullanım oranını geçmesinin öngörüldüğünü belirten Binbaşgil, şöyle konuştu: “Akbank olarak hizmetlerimizi gelişen teknolojiyi daha iyi kullanma imkanı sunacak şekilde geliştiriyoruz. Bundan 5-6 yıl önce cep telefonu ile kredi başvurusuyla Türkiye’de bankacılıkta yeni bir dönem başlatmıştık. Ondan sonra da geliştirdiğimiz yeni ürün ve hizmetlerin yarattığı birikim ile bugün parayı adeta ‘ışınlama’ hızı ile gönderebiliyoruz.”
Dünya mobilleşiyor
Akbank’ın 2 milyon müşterisinin işlemlerini artık şubeye gitmeden gerçekleştirdiği bilgisini veren Binbaşgil, şunları söyledi: “Türkiye’de bankacılık yaptığımız için şanslıyız. Çünkü teknolojiye yatkın son derece genç bir nüfusumuz var. İnternet ve cep telefounu teknolojilerini çok iyi kullanıyorlar. Dünya mobiliteye dönüyor.”

Haberin Devamı

Günde en fazla 1000 ayda 4 bin TL gönderilecek

AKBANK Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge “Neredeyse para transfer etmeyi düşünmek kadar kolay” diye tanımladığı ‘para gönder’ uygulaması ile ilgili şu detayları verdi:
‘Akbank Şifre Telefonu’ olan müşteriler, akıllı cep telefonlarına yükleyecekleri uygulama üzerinden 20 saniye de para transferi yapabilecekler.
Uygulama ile para gönderebilmek için Akbank müşterilerinin öncelikle SMS Şubesi’ne üye olması gerekiyor.  Alıcının SMS Şubesi’ne üye olması gerekmiyor.
Uygulama ile para gönderme limiti günlük 1000 lira, aylık da 4 bin lira olarak belirlendi.
Alıcı ise günde en fazla 2 bin ayda da en fazla 8 bin lira alabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!