Cep telefonu yüzsüzüne savcılık yolu göründü

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonu yüzsüzüne savcılık yolu göründü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Telekom, milyarlık cep telefonu borcu takıp ortadan kaybolan aboneleri savcılığa verecek. Bir kara liste hazırlayan Türk Telekom, bunları tüm merkezlere dağıtarak, yüzsüzlerin izini bulmaya çalışıyor.

Her isteyene bir kimlik belgesi karşılığında satılan cep telefonları, büyük borçlar takıp ortadan kaybolan aboneler yüzünden Türk Telekom'u yüzlerce milyar lira zarara soktu. 4 milyar 360 milyon lira borcu olan 20 yaşındaki bir gencin telefonunu görüşmeye kapatmakta bile aciz kalan Türk Telekom, zararını kontür ücretlerine zam yaparak namuslu abonelerden çıkartmaya çalışıyor.

Abonelerin konuşma ücretleri bilgisayardan çıkar çıkmaz Türkcel ve Telsim'in payını peşin ödeyen Türk Telekom, daha sonra paraları tahsil etmek için abonelere fatura gönderiyor.

Türk Telekom'un hukuk işleri bölümünde borç takıp ortadan kaybolan binlerce abone dosyasının yığıldığı belirtiliyor. Önce dolandırılan sonra da akıllanan Türk Telekom, yeni cep telefonu alacaklara kimlik cüzdanından ikametgaha senedine kadar bir dizi yeni uygulamayı da başlatmış bulunuyor.

Ayrıca borçlarıyla ortadan kaybolan abonelerin kimlikleri Telefon santrallarına dağıtılarak, bu kişilerin yeni telefon başvurusunda bulunmaları halinde savcılığa haber verilmesi de isteniyor.

İstanbul Telefon Başmüdürlüğü'nun yayınladığı bir listeye göre en yüksek borç 5 milyar 522 milyon lira ile Salih Güven adındaki kişiye ait. Onu 4 milyar 360 milyon lira ile 20 yaşındaki Gürken Yüksel izliyor.

Bir Türk Telekom yetkilisi, ‘‘Türk Telekom, faturalar bu kadar büyümeden tahsil yoluna gitseydi bu yolsuzluklar olmazdı. Bilgisayar sistemimiz olmadığı için, milyarlarca lira borçlu olan kişinin yeni telefon alıp şirketi yeniden dolandırdığına bile tanık oluyoruz. Türk Telekom, kendi beceriksizliğinin faturasını telefona zam yaparak hiç bir suçu olmayan diğer abonelere yüklüyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!