Cep telefonu sayısı 90 milyona ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonu sayısı 90 milyona ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 10:33

Türkiye'de garantili kapsamda satışı yapılan ve “aktif” konumda bulunan 65 milyon cep telefonunun yarısından fazlasının kamera, mp3 çalar ve radyo gibi özelliklere sahip bulunduğu, gençlerin daha çok yüksek teknolojili ürünleri tercih ettiği bildirildi.

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Danışmanı Abdullah Raşit Gülhan, kullanımı giderek artan cep telefonlarının artık bir ihtiyaç olduğunu, hayatın vazgeçilmezleri arasında yer aldığını söyledi.

Türk halkının yeniliklere açık olduğunu ve teknolojiyi yakından takip ettiğini anlatan Gülhan, ülke genelinde garantili olarak satışı yapılan cep telefonu sayısının 90 milyona ulaştığını bildirdi.

Cep telefonu rakamlarının nüfusa göre fazla olduğu yönündeki değerlendirmelere katılmadığını ifade eden Gülhan, şöyle konuştu:
“Gelişen ve sürekli değişen dünyada cep telefonları artık insan yaşamıyla bütünleşti. Çoğu kişi, artık farklı mobil iletişim ağı tarafından sunulan hizmetlerden yararlandığı için bir kaç telefon kullanmak durumunda kalıyor. Türkiye'de garantili olarak satışı yapılan 90 milyon civarında cep telefonu var. Bunların 65 milyonu aktif durumda. Sayı, yeni modeller, gelişen teknoloji ve cep telefonlarındaki cazip fiyatlarla her geçen gün artıyor.”

“YÜZDE 50'DEN FAZLASI KAMERALI”

Gülhan, üretici firmaların rekabet ortamı dolayısıyla Ar-Ge çalışmalarıyla pazardaki etkinliklerini artırmak için sürekli olarak kendilerini yenilediklerini anlatan Gülhan, bunun da ürün yelpazesini çeşitlendirdiğini söyledi.

Telefonların haberleşme amaçlı kullanımının yanında internet, oyun, müzik çalar, kamera gibi çok sayıda özelliği de bünyesinde barındırdığını belirten Gülhan, “Türkiye'de satılan telefonların yüzde 50'den fazlası kamera, mp3 çalar ve radyo gibi özellikler taşıyor” dedi.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğuna ve yeniliklerin yakından takip edildiğine dikkati çeken Gülhan, üretici firmaların da bu potansiyeli değerlendirmek istemesiyle piyasalarda hareketlilik yaşandığını belirterek, gençlerin, yüksek teknolojili ürünleri tercih ettiğini, bu yöndeki taleplerin de mobil iletişim araçları üreticileri, hizmet sunucuları ve bu kapsamda aksesuar sağlayan firmalar tarafından en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıldığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!