Cep telefonları artık walkman gibi

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonları artık walkman gibi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

BİLİŞİM 2000 A CeBIT Event'de, cep telefonu üreticilerinin yeni modelleri büyük ilgi görüyor. Samsung, Siemens, Ericsson ve Panasonic, aynı zamanda walkman özelliği bulunan telefonlarını da ilk kez fuarda tanıtıyor.

BİLİŞİM 2000 A CeBIT Event'te cep telefonu firmaları en yeni ürünlerini tanıtıyor. Ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken mobil telefonlar içinde MP3 çalma özelliğini gösteren telefonlar ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Konuşma dışında internet bağlantısı, elektronik posta gibi özelliklerini bildiğimiz ancak her geçen gün normal işlevinin dışında tüketiciye bir çok yenilik sunan yeni nesil telefonlardan artık walkman gibi müzik dinleyebileceksiniz.

8-10 parça kaydedilip müzik dinlenebilen bu modelleri kısa sürede piyasaya sürecek firmalar arasında Siemens, Samsung ve Panasonic bulunuyor. Bu firmalar modellerine ayrı bir aparat takmadan kullanıcısına müzik dinleme imkanı veren modeller üretirken, Ericsson firması ise piyasaya çıkaracağı MP3 çalar cihazı ile tüm son dönem cep telefonu modellerinde müzik dinleme imkanı veriyor. Ericsson bu aparatın dışında yine tüm yeni modellerine uyumlu radyo dinleme cihazını da piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Siemens'in 2001 yılında piyasaya sunacağı GPRS uyumlu olabilen yeni cep telefonu SL45, MP3'lerin cep telefonu aracılığıyla dinlenebilmelerine olanak sağlıyor.

Ericsson ise yeni mobil internet ürünleri başta olmak üzere müzik dinlemeye olanak sağlayan yeni ürünü ile dikkat çekiyor. Ericsson MP3 çalar şu an piyasada bulunan MP3 çalarlar arasında hem en küçüklerinden biri hem de mobil telefonlar için üretilmiş tek MP3 çalar. Ericsson'un tüm 3 volt telefonları ile birlikte kullanılabilen bu kitin içinde 30-35 dakikalık müzik dinlenebilen bir multimedya kartı ve bir çift stereo kulaklık bulunuyor.

Panasonic ise fuarda önünüzdeki yıllarda piyasaya çıkartacağı SD kartlı modellerini tanıtıyor. Hafıza kartı olarak adlandırılan ve şu an sadece Japonya piyassında yer alan bu ürünler içinde yine MP3 çalar bulunan modeller dikkat çekiyor.

Bilişim Fuarında bir başka müzik dinleme şansını veren telefonu tanıtan firma ise Samsung. Samsung'un 2001 yılında piyasaya çıkaracağı yeni ürünü ile 30-35 dakika müzik dinleme şansına sahipsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!