‘Cep’te son fırsatlar

Güncelleme Tarihi:

‘Cep’te son fırsatlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 01:43

1 ŞUBAT’tan itibaren taksitli satışların bitecek olmasına ek olarak kurdaki aşırı yükseliş cep telefonlarında zam beklentisini de beraberinde getirdi. Teknoloji mağazaları ocak ayına özel cep telefonu almak isteyen tüketicilere düzenledikleri kampanyaları arttırmaya başladı.

Haberin Devamı

Birçok teknoloji mağazası cep telefonu fiyatlarında yüzde 30’a varan indirimler yaparken, bankalarla özel yapılan kampanyalarla tüketicilere ekstra taksit ve para puan olanakları sunuluyor. Böylece tüketiciler, üst seviye bir akıllı telefonu 18 aya varan taksitlerle sahip olabilecek. Özellikle ocak ayının son haftalarına doğru cep telefonu pazarında kampanya rekabeti de artacak. İşte mağazaların düzenlediği bazı kampanyalar...

Bu aya özel yüzde 30 indirim ve 18 ay taksit imkanı sunuluyor

Ocakta yüzde 50 artış bekleniyor

CEP telefonlarında son fırsatın yaşanağı ocak ayında özellikle online satışlar önemli bir artış bekleniyor. Konu hakkında konuşan Hepsiburada.com Genel Müdürü İlker Baydar, müşterilerin ihtiyacları doğrultusunda 12 taksit avantajını kullanmalarının bir fırsat olduğunu söyleyerek ocak ayında rekabetçi kampanyalara devam edeceklerini açıkladı. Baydar, “Bu ay boyunca her ay olduğu tüm ürünlerde rekabetçi fiyatlarla, bazı banka kartlarına ekstra 12 taksite ek olarak ekstra 5 taksit yapacaklarını ve seçili bankalarda 1000 TL üzeri alışverişlerde 100 TL para puan kampanyamız var. Böylece geçen yıl ocak ayına göre yüzde 50 artış bekliyoruz” şeklinde konuştu. Baydar, cep telefonlarında da diğer kategoriler gibi 9 taksit olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Talep ay sonu artar

CEP telefonları satışlarında taksitin kaldırılmasının henüz herkes tarafından bilinmediğini belirten Gold Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, ay sonuna doğru talebin artmasını beklediklerini söyledi. Erdemir, “Gold olarak cep telefonlarında yüzde 30-35’lere varan bir indirim kampanyası planlıyoruz. Ancak Ocak ayı dövizin artışından sonra stokların eriyeceği bir ay olacak. Bu sebeple Şubat ayı fiyatlarda çok hissedilmese de yukarı doğru bir çıkış olması muhtemeldir” diye konuştu.

Hazırlıklar tamamlandı

OCAK ayı satışlarında ve toplam satışlar içindeki payında önemli bir artış olacağını öngördüklerini dile getiren Media-Saturn Türkiye CEO’su Bülent Gürcan, bir süredir ön hazırlıklar yaptıklarını açıkladı. Stoklar ve kampanyalar ile Media Markt mağazalarının yoğun talepleri karşılayacak hazırlıklara sahip. Makro ekonomik çerçevede ele alınan bu düzenleme konusunda sektörel bazda kısa dönemli ve geçici bir yavaşlama yaşanabileceğini öngörüyoruz. Daha sonra çeşitlenmesi olası ödemeye ilişkin enstrümanlarla da uzun vadede bir etkilenme olmayacağını umuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Taksit sayısını 12’ye çıkardı

YAPILAN düzenlemenin değiştirilmesi ve cep telefonlarına taksit yapılmaya devam edilmesi gerektiğini kaydeden Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, ocak ayı için kampanya yapmaya başladıklarını belirtti. Vatan, “Geçen aylarda cep telefonlarına 10 ay taksit yapıyorduk. Ancak bu düzenlemeden dolayı cep telefonlarına yapılan taksit sayısını 12’ye çıkardık” dedi. 1 Şubat’ta cep telefonlarına yapılan taksitin kaldırılmasıyla lüks tüketimin düşeceğini ifade eden Vatan, ihtiyacı olanların cep telefonu alabileceğini dile getirdi.

Rakamlarla Türkiye cep telefonu pazarı

15 milyon
2013’te satılan cep telefonu adedi

9 milyon
Geçen yıl satılan akıllı telefon adedi

Haberin Devamı

1.6 milyon
Ocakta satılması beklenen cep telefonu adedi

1.2 milyon
Aralıkta satılan cep telefonu adedi

%30
Ocaktaki kmpanyaların satışlara beklenen etkisi

%65
2013’te satılan cep telefonlarındaki ‘akıllı’ oranı

1 milyon
Taksitin kaldırılmasında sonraki beklenen satış adedi

120 TL
Telefon başına ödenen ÖTV miktarı

300 TL
En ucuz akıllı telefonun fiyatı

2200 TL
Üst seviye akıllı telefon fiyatı

‘Cep’e yüzde 25 indirim

ELECTRO World ve Darty mağazalarını satın alan Bimeks ise cep telefonu kampanyalarına hızlı giriyor. 15 Ocak’a kadar cep telefonlarında yüzde 25 indirim yapacaklarını belirten Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, taksit imkanlarının yeni bir düzenlemeyle devam etmesi gerektiğini ifade ediyor. Akgiray, “Cep telefonlarının ciromuzdaki payı yüzde 20 civarında.Taksitin kaldırılması sektörü kısa bir süre de olsa olumsuz etkilenir. Ancak 2-3 ayda satışlar eski seviyesine döner. Ancak 9 taksit ile cep telefonu satışlarının kısıtlanması gayet uygun. Bimeks olarak 9 taksit uygulamasından memnunuz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!