‘Cep’leri kopan kablolar susturdu

Güncelleme Tarihi:

‘Cep’leri kopan kablolar susturdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Deprem'in etkisiyle ilk gün çalışmayan cep telefonları, dün kısmen çalışmaya başladı. GSM operatörü Turkcell ve Telsim, şebekelerdeki yoğunluk, elektrik kesintisi, transmisyon kablolarının kopması gibi nedenlerle cep telefonlarının, ilk gün çalışamadığını açıkladılar. Dün gerekli önlemlerin alınmasından sonra cep telefonu iletişimi kısmen rahatladı.

TELSİM: Bir kriz masası oluşturan Telsim, deprem nedeniyle İzmit, Adapazarı, Gölcük, Düzce ve Yalova'daki sistemlerin tamamen, Bursa, Eskişehir, İstanbul ve Bolu'dakilerin ise kısmen hasar görüp arızaya geçtiğini bildirdi. Bölgede zor durumda kalan vatandaşların mağdur edilmemesi amacıyla, bölgede bulunan bakım ekiplerine şirketin İzmir, Antalya, Adana ve Ankara birimlerinden takviye ekip gönderildi. Teknik bakım elemanlarının izinleri iptal edildi. İzmit, Gölcük, Karamürsel, Eskişehir, Kütahya, Düzce istasyonlarının büyük kısmı devreye girerken, elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul'da arızalanan 140 istasyondan 120'si, Adapazarı'nda büyük zarar gören 8 istasyondan ikisi ve Hendek istasyonu da dün devreye girdi.

TURKCELL: Turkcell'de olağanüstü durum ilan ederek çalışmalara başladı. Turcell'in'in İzmit'te şu anda 28 adet baz istasyonu çalışıyor. Bursa'daki teknik ekipler Çınarcık'a gönderildi. Yalova Merkez ve Cumhuriyet Caddesi ve Yalova Termal bölgesinde bazı istasyonlar çalışıyor. Yalova'da bulunan diğer baz istasyonlarının çalışması için Türk Telekom ile transmisyon çalışmaları da devam ederken, mobil baz istasyonu aracı da takviye için bölgeye gönderildi. Adapazarı'nda bazı istasyonlar devreye girerken, bu bölgeye de 2 adet mobil baz istasyonu gitti. Ebru BAKİ



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!