Cennet koylara beton darbesi

Güncelleme Tarihi:

Cennet koylara beton darbesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Turizm Bakanlığı ve Bayındırlık Bakanlığı, betonlaşmaya teslim olan Bodrum'un 17 cennet koyunu turizm merkezi ilan etti. 17 koyu içeren kıyı kıyı şeridi, ‘Muğla-Milas-Çökertme Turizm Merkezi’ kapsamında imara açıldı.

BODRUM'un cennet koyları, beton tehdidiyle karşı karşıya. Mumcular Belediyesi, mücavir alanındaki Mazı Köyü'nün 400 dönüm sahil kesimini, Turizm Bakanlığı'nın isteği, Bayındırlık Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nün onayıyla turizm merkezi olarak tescil etti.

İmar tadilatı, Mumcular Belediyesi ve Mazı Köyü Muhtarlığı'nda 3 Mayıs'ta askıya çıkarıldı. 30 günlük yasal askı süresi sonunda koyların imara açılacağı belirtildi. 23 Eylül 1997 tarihinde 1997/9985 sayıyla yayımlanan kararname gereği yapılan çalışma kapsamında, 17 koyu içeren geniş kıyı şeridi de otel ve tatil köyü inşaatı yapılabilmesi amacıyla turizm merkezi ilan edildi.

‘‘Muğla-Milas-Çökertme Turizm Merkezi’’ adı altında yapılan çalışmalar sonucunda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Turizm Bakanlığı'nın isteği üzerine gerekli plan tadilatlarını yapıp onayladı. Tur teknelerinin gözde uğrak yeri, doğa harikası koyların imara açılması büyük tepki topladı.

Turizm merkezi ilan edilen bölgede Bodrum - Hurma Burnu arasında 4, Hurma Burnu ile Cücen Burnu arasında 3, Cücen ve Kopça Burnu arasında 3, Kopça Burnu ile Çökertme Mevkii arasında 3, Çökerme ile Karaburun arasında 3 ve Karaburun ile Göğebakan Mevkii arasında 1 koy yer alıyor.

Kerme Körfezi olarak adlandırılan bölgede, bakir koylardaki arazilerin tamamı Hazine arazisi. Mazı Köyü'nde turizm merkezi ilan edilen 400 dönüm arazinin 300 dönümü özel mülkiyette. Kalan 100 dönümü ise Hazine arazisi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!