Cem Uzan'dan 4.5 milyar dolarlık Telsim davası

Güncelleme Tarihi:

Cem Uzandan 4.5 milyar dolarlık Telsim davası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2006 10:43

Cem Uzan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan Telsim ihalesinde en yüksek teklifi veren Vodafone, Vodafone’un Türkiye’deki yeni ortağı Nurol ve Telsim’in TMSF tarafından atanan yöneticileri hakkında ABD’de dava açtı.

Haberin Devamı

Cem Uzan’ın açtığı davada, Telsim’e TMSF tarafından el konulmasının ve mallarının satılmasının yasalara ve hukuka aykırı olduğunun ileri sürüldüğü bildirildi. Davada, Telsim’in TMSF tarafından atanan yöneticilerinin şahıslarından ve Vodafone’dan 4.5 milyar dolarlık tazminat talep edildi.

Uzan’ın Telsim yöneticilerinden tazminatı "olmayan, hayali borcu yetkilerini kötüye kullanarak usulsüz biçimde Telsim bilançosuna koydukları" gerekçesiyle talep ettiği bildirildi. Bu arada Telsim yöneticilerinin "dava sonunda hükmedilecek tazminatın tahsilatını kolaylaştırmak amacıyla" malvarlığı hakkında tüm dünyada araştırma başlatıldığı" da ileri sürüldü. Mal varlığı araştırmasına Vodafone yöneticileri ve Vodafone’un Türkiye’deki yeni ortağı Nurol da dahil edildi.

Mal varlıklarıyla ile ilgili olarak tüm dünyada hakkında araştırma başlatılanlar arasında Telsim’in şu andaki Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tunç’un yanı sıra Mehmet Taşaltın, Yaşar Akgün, Ömer Küçüközcan, Halil Özkentli ve Uğur Hayırlı bulunuyor. Cem Uzan, ABD’de daha önce de TMSF’nin yaptığı ihalelerde 4 radyo alan Kanadalı Canwest hakkında açmıştı.

TUNÇ: ŞU ANDA TELSİM'E İNTİKAL ETMİŞ BİR DAVA YOK

Haberin Devamı

Telsim Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tunç, konuşla ilgili yaptığı açıklama, şöyle dedi: “Telsim'e intikal etmiş, Telsim'in bilgisi dahilinde bir dava yoktur. Ancak böyle bir şey olduğunu anlayıp, önümüze gerekli bilgiler geldiğinde hukukçulara danışarak bir yorum yapılır. Ama şu anda benim bildiğim bir dava yok.”
  
Ferruh Tunç, Telsim'in Vodafone'a devrine ilişkin olarak da Danıştay'ın kanuni olarak 2 ay bekleme süresi bulunduğunu hatırlatarak, “Bunun bir aydan fazla süresi geçti. Kanuni süresini beklesek bile çok fazla zamanı yok. Dolayısıyla Danıştay kararı verildikten sonra 10-15 gün içinde Telsim teslim edilir. Bir ay içinde bu iş biter” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!