Çelik kapı üretimine gitti, Güney Afrika’da Başkan Zuma’yı giydirdi

Güncelleme Tarihi:

Çelik kapı üretimine gitti, Güney Afrika’da Başkan Zuma’yı giydirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2009 00:00

Çok sayıda hırsızlık ve tecavüzün yaşandığı Güney Afrika’ya “iyi iş yaparız” diye ağabeyi ve ortağıyla çelik kapı fabrikası kurmaya giden Fatih Konca, kapı işi tutmayınca gömlekçi oldu. Konca, temsil ettiği Vinzalo marka gömleği, Güney Afrika Başkanı Jacop Zuma’ya görevi devraldığı gün giydirmeyi başardı. Zulu Kralı Goodwill Zwelithini ka Bhekuzulu’ya da Konca’nın müşterilerinden.

Haberin Devamı

TÜRK markalarından Vinzano, Güney Afrika’da başkanlığı devraldığı törende Jacop Zuma’yı giydirmekten, Zulu Kralı Goodwill Zwelithini ka Bhekuzulu’ya gömlek satmaktan pek çok başarıya imza atmış. Vinzano’nun ortaklarından Fatih Konca, Türkel Fuarcılık’ın Johannesburg’da bu yıl ilk kez düzenlediği Human & Home Dress- Easy Order (İnsan & Giyim-Sıcak Sipariş) fuarında Türkiye’de inşaat ve bahçe işleriyle uğraşırken Güney Afrika’da bir serüvene atıldıklarını söyledi. Konca, ağabeyinin çelik kapı ve asansör işi olan bir arkadaşıyla ortak fabrika kurmak için 10 yıl önce Güney Afrika’ya gittiklerini belirterek, “Burada güvenlik sorunu olduğu için çelik kapıların çok ilgi göreceğini zannettik. Yanılmışız. Araştırdık; battaniyenin burada önemli bir iş olduğunu öğrendik. Ağabeyimin başka bir arkadaşı, şu anda aktif olmayan İstanbul Blanket, ile çalışmaya başladık. Carmina Textile ile perde işine girdik. Geçen yıla kadar Brillant’ın temsilcisiydik” dedi.

Haberin Devamı

Perde satışları düştü

Fatih Konca, perde işlerinin hâlâ sürdüğünü belirterek, daha önce çok iyi giden perde satışlarının krizden ciddi darbe yediğini anlatıyor. “Yılda bir perde değiştiren insanlar nedendir bilinmez durdular. Yılda bir değiştirmelerini de anlamazdım şimdi birden bire durmalarını da anlamıyorum” diyen Konca, perde işindeki azalmanın ardından girdikleri yeni arayışta gömlekte karar kıldıklarını belirtiyor. İstanbul’da üretilen ama sadece ihraç edilen Vinzalo markasının Güney Afrika haklarını alarak kriz etkesini hafifletmeye çalışıyorlar. Şubat ayından buyana Güney Afrika’da 7 bin civarında gömlek satan Vinzalo’da fiyatlar 300 dolar civarında bulunuyor.

Parasını ödüyor

Ülkenin Başbakanı Zuma’ya bütün gömlek modellerini gönderdiklerini ve Zuma’nın bunların içinden 30 tanesini seçerek aldığını belirten Fatih Konca, “Yeni modeller geldikçe de gönderiyoruz; o içinden seçiyor. Bunlar hediye değil. Aldığı gömleklerin parasını ödüyor. Başbakanlığı devraldığı seramonide giydiği bizim gömleğimizdir” dedi. Üst gelir grubuna hitap eden, pahalı ürünler sattıklarını vurgulayan Konca, Zulu Kralı Goodwill Zwelithini ka Bhekuzulu’nun da Vinzalo gömlekleri giydiğini aktardı. Güney Afrika pazarına ilişkin olarak Konca, “Perakande işi 2002-2003’e kadar çok iyiydi. Çin bu ülkeye girerek, pazarı bozdu. Üst segmente geçtik ama çok etkilenenler oldu ” dedi.

Haberin Devamı

Bedelli askerlik için gitti, Güney Afrika milli takımı sponsoru oldu

ADIYAMANLI Nedim Boztepe, bedelli askerlik yapabilmek için 20 yıl önce Güney Afrika’ya kısa bir süre çalışmaya gitti. Ülkenin doğası, havası hoşuna gidince yerleşmeye karar verdiğini belirten Nedim Boztepe, “Deri ticaretine başladım. Onu battaniye, eşarp ticareti izledi. 2000 yılından buyana da hazır giyim alanında çalışıyorum” dedi. Osmanbey’deki kumaş firması Dechamps’ın Güney Afrika isim hakkını alarak 6 yıldır erkek giyim alanında faaliyet gösterdiğini kaydeden Boztepe şöyle devam etti: “Fransız Dechamps, İstanbul’daki firmayı dava ederek, ismini iptal ettirdi. O firma Bogazza adını aldık. Şimdi Bogazza’nın da temsilcisiyim. Şu anda 3 tane Dechamps mağazam var. 57 noktaya da ürünlerimi veriyorum. Nijeryalı tasarımcı Fred Eboka’yla Eboka mağazalarında ortaklığımız var.”

Haberin Devamı

İkinci Herry mağazası Rosebank’ta açılıyor

JOHANNESBURG ’un önemli alışveriş noktalarından Rosebank’te bulunan The Mall’de 3.5 ay önce Türk kadın giyim markası Herry’nin bir mağazasını açıtklarını belirten Fatih Konca, Herry’nin Güney Afrika bayisi olduklarını söyledi. İkinci Herry mağazasını pazartesi günü açacakları bilgisini aktaran Konca, “Yine Rosebank’ta Hyatt Hotel’in altında Vinzalo mağazası açmak istedik. Herry mağazamızı referans gösterdik. Onlar illa Herry açın diye tutturdular. Onları kıramadık Vinzalo mağazasının içinde Herry bölümüne de yer vereceğiz. Vinzalo tek mağaza olarak kalır ama Herry için 1.5 yılda 5 mağaza hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!