Çelik çatı inşaatında tedbirsiz çalışma

Güncelleme Tarihi:

Çelik çatı inşaatında tedbirsiz çalışma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 12:11

Türkiye’de iş güvenliğine yönelik alınmayan tedbirlere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu hafta içinde İzmir’deki viyadük inşaatında yaşanan göçük nedeniyle 4 işçi hayatını kaybetti. Yapılan incelemeler sonrasında, ölümlerin alınmayan tedbirlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SAMSUN’da bir inşaatın çelik çatı yapım işi sırasında hiç bir güvenlik tedbiri almadan çalışan işçileri gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Çelik çatı inşaatında tedbirsiz çalışma

Ancak bu olay ne şirketler ne de işçiler için ders olacağa benzemiyor.

Bugün Samsun’dan gelen bir fotoğraf iş güvenliğinin bir kere daha hiçe sayıldığına işaret etti.

Samsun’un Atakum İlçesi’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçen yıl yapımına başlanan sporcu yetiştirilmesi amacıyla içinde çok amaçlı salon inşaatında görev yapan bazı işçilerin hiçbir güvenlik tedbiri almadan çalışmaları dikkat çekti. 20 metre yükseklikte tedbir almadan çalışan işçileri görenler şaşırdı.

Haberin Devamı

Çelik çatı inşaatında tedbirsiz çalışma
Viyadükte facia: 4 ölü

MERSİN'DE DE ÖRNEĞİ YAŞANDI

Çelik çatı inşaatında tedbirsiz çalışma

Konuyla ilgili bir örnek de dün Mersin'den gelmişti.

Mersin'in Silifke ilçesinde, elektrik tellerini yer altına alma işlemlerini yapan işçiler, güvenlik tedbirlerini hiçe sayarak kepçe yardımı ile yükseklerde iş yapmaya devam etti.

İZMİR'DE VİYADÜK FACİASI YAŞANDI

Çelik çatı inşaatında tedbirsiz çalışma
VİYADÜK FACİASINDA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Çanakkale Otoyolu Koyundere Mevkisi’nde yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılmasıyla 3’ü inşaat işçisi 1’i beton firması çalışanı 4 kişinin hayatlarını kaybetmesinin ardından, ihmaller zinciri ortaya çıktı.

Kaliteli olmayıp çalıştıkları sırada düştüğü gerekçesiyle baret kullanmayan, özel inşaat ayakkabıları bulunmadığı için terlikle çalıştığını söyleyen inşaat işçilerinin, faciadan önce de 400 ton beton ve demiri tutan iskelenin krikolarının ayarlı olmadığını, yıkılabileceği uyarısına rağmen beton dökme işlemine geçildiği iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!