Çelebi İplik A.Ş.'de iş durdurma

Güncelleme Tarihi:

Çelebi İplik A.Ş.de iş durdurma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 18:36

Bursa'da faaliyet gösteren Çelebi İplik A.Ş'de 4 aydır ücret alamadıkları bildirilen işçiler, iş durdurma eylemi başlattı.

Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası (BATİS) Genel Başkanı Metin Burak, fabrika önünde yaptığı basın açıklamasında, işçilerin 4 aydan beri aylık ücretlerini alamadıklarını, bu nedenle 4 gündür iş görmeme haklarını kullandıklarını belirtti.

Burak, bunun yasal bir hak grevi olduğunu, haklarını kullandıkları için işverenin işçilere hiçbir şey yapamayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Ayrıca, Çelebi İplik A.Ş'nin alt işvereni olan Simsan İplik Limited Şirketi'nden çıkarılan işçilerin kıdem, ihbar tazminatları ile maaşları ödenmemiştir. Alt işveren işçisi olarak çalışan işçiler de asıl işveren Çelebi İplik A.Ş'ye karşı verilmeyen hakları için Bursa iş mahkemelerinde dava açmıştır.

Çelebi İplik A.Ş'de çalışan ve aylık ücretleri ödenmeyen mağdur işçiler, çok zor durumdadır. Elektrik, su, telefon, doğal gaz faturalarını, ev kiralarını ödeyemiyor, çocuklarını okutamıyor, hiçbir sosyal aktiviteleri kalmadı, peki nereye kadar gidecek? Artık gitmiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!