Çelebi dünya devi Newco'ya talip

Güncelleme Tarihi:

Çelebi dünya devi Newcoya talip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 17:17

Çelebi Hava Servisi, İspanya'da yerleşik Newco Airport Services firmasının sermayesini oluşturan hisselerinin tamamını satın almak için bağlayıcı olmayan teklif verdi.

Haberin Devamı

Çelebi'den Borsa'ya yapılan açıklamada, şirketin başlıca Barselona, Madrid, Bilbao, Palma de Mallarco ve Santiago olmak üzere toplam 22 havalimanında yer hizmetleri faaliyetleri yürüten ve İspanya'da yerleşik Newco Airport Services firmasının sermayesini oluşturan hisselerinin tamamını (yüzde 100'ünü) satın almak için bağlayıcı olmayan teklif verdiği belirtildi.

Açıklamada, “Bağlayıcı olmayan teklifin kabul edilmesi halinde Newco Airport Services firması ile detaylı inceleme ve hisse satın alma görüşmelerine başlanacaktır" denildi.

2008 itibariyle Newco Airport Services'in çalışan sayısı 2 bin 450 kişi civarında. Şirketin yer hizmetleri verdiği uçak sayısı 103 bin dolayında bulunuyor. 

Açıklamada, "İspanya, İngiltere'den sonra Avrupa'nın en yoğun hava trafiğine sahip ülkesi olup söz konusu şirket ülkenin en büyük havalimanlarında faaliyet göstermektedir” denildi.

Haberin Devamı

51 YILLIK ŞİRKET

Çelebi Hava Servisi,  Türk hava taşımacılığının ilk özel yer hizmetleri şirketi olarak 1 Şubat 1958 yılında Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kuruldu. Türkiye'ye uçan birçok şirkete hizmet veren Çelebi Hava Servisi'nin sayıları 250'yi aşan müşterisinin çoğunluğu, uluslararası havayolu şirketlerinden oluşuyor.

3 bin 500'den fazla çalışanı bulunan Çelebi, Türkiye'de ülke trafiğinin yüzde 93'ünü oluşturan 24 havalimanında faaliyet gösteriyor.

SON DÖNEMDE ÜÇ ÜLKEYE BİRDEN GİRDİ

Yurtdışı operasyonlara büyük ağırlık veren Çelebi, son dönemde üç ayrı ülkede birden faaliyete başladı.

Uluslararası pazarlardaki önemli yatırımlarına Avrupa’da Macaristan’ın başkenti Budapeşte ile başlayan ÇHS, Hindistan’ın en önemli iki havalimanı ile devam etmişti. Hindistan’ın başkenti Delhi ve en önemli kenti Mumbai’de (Bombay) kazandığı ihaleler sonrası tekrar Avrupa’ya dönen ÇHS, Belçika´nın Charleroi- Brüksel Sud Uluslararası Havalimanı’nda, yer hizmetleri verme hakkını kazandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!