Çekmeköy Belediyesi, tarihi mahalle Alemdağı dönüştürüyor

Güncelleme Tarihi:

Çekmeköy Belediyesi, tarihi mahalle Alemdağı dönüştürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:20

Çekmeköy Belediyesi, köşkleriyle Türkiye tarihine yön veren isimleri ağırlayan Alemdağ’da kentsel dönüşüme start verdi. Burada yapılacak olan konutlar bölgenin iklimi, coğrafi yapısı, tarihi dokusu ve bölge insanının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandı.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili yapılan açıklamada belediyenin bu bölgede yapacağı kentsel tasarımın özellikleri ise şöyle olacak:  "Yapılar azami 6 kat olacak. Bulvar mantığıyla yapılan uygulama, ticaret ve konut olarak karma kullanıma göre dizayn edildi.

Bölgenin doğal yapımına uygun olarak, kısmi ahşap kaplamalar kullanılacak. Cephelerin kalan kısımları pastel renklerle boyanacak. Bölgenin tarihinde de önemli yer tutan, huzur kavramının simgesi olarak beyaz renk hakim olacak. Bölgenin sosyal yaşam ve ekonomisinin canlandıracak karma kullanım esas alındı. Azami 6 kat üzerine yapılacak binalarda bir örnek ferforjeler kullanılacak."

Çekmeköy Belediyesi, tarihi mahalle Alemdağı dönüştürüyor

DOĞAL YAPIYI ESAS ALDIK 

Haberin Devamı

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, kentsel dönüşümle ilgili yaptığı açıklamada " Abdülhamit Han’dan, Mehmet Akif’e, Gazi Mustafa Kemal Paşa’dan Sait Faik Abasıyanık’a kadar tarihimize  yön veren isimlere ev sahipliği yapan  ilçemizin doğal hayatı ve kültürel değerleri çağın yeniliklerine entegre etmeyi hedefledik. Gelişmiş toplumlarda kent planlama ilkelerinin yeniden geleneksel değerleri önemsediğini, doğaya özlemin artığını görüyoruz. Bizler, elimizde olan mevcut doğal hazinelerin kıymetini ve mahalle kültürünün değerini biliyoruz. Bizim hala anahtarını birbirine veren komşularımız, sokakta oynayan çocuklarımız, cenaze evine elinde yemekle koşan komşularımız, bahçelerde piknik yapabilen ailelerimiz var. Projelerimizde kentin fiziksel yapısının bu değerlere engel olmamasına dikkat ettik" dedi. 

BAKMADAN GEÇME!