Cavit Çağlar: Aylık gelirim 20 bin YTL

Güncelleme Tarihi:

Cavit Çağlar: Aylık gelirim 20 bin YTL
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 14:43

İnterbank Davası'ndan yargılanan Cavit Çağlar ve oğlu Mustafa Çağlar, aylık gelirlerinin 20 bin YTL olduğunu söylerken, Şenol Şankaya ise aylık kazancının 23 bin YTL olduğunu açıkladı.

Sahibi olduğu İnterbank'ın kasasını, kurduğu paravan şirketlerle boşalttığı iddiasıyla yargılandığı Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde beraat eden Cavit Çağlar, Mustafa Çağlar, Şükrü Şankaya ve Şenol Şankaya'nın da aralarında bulunduğu 35 sanıklı dava dosyasını, Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi, esastan bozmuştu. Yargıtay'ın kararı bozmasından sonra Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan sanıklar hakkında ‘Bankayı aracı kullanarak nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Cavit Çağlar, oğlu Mustafa Çağlar, dayısı Şükrü Şankaya, yeğeni Şenol Şankaya ve Ergun Evcil 3 yıl 10 ay 20'şer gün hapis, diğer 31 sanığa ise 2 yıl 7 ay 3'er gün hapis cezası ve tüm sanıklara 189'ar trilyon lira para cezası verilmişti. Sanıklardan Şükrü Şankaya 13 Ekim 2005'te yaşamını yitirmişti.

Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi, geçen Aralık ayında yeni uyum yasasına göre davayı sanıkların lehine bozması sonucu Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün tekrar görülen İnterbank Davası'yla ilgili duruşmaya, Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, oğlu Mustafa Çağlar, yeğeni Şenol Şankaya'nın da aralarında bulunduğu 19 tutuksuz sanık katıldı.

Mahkemede söz alan Cavit Çağlar, haklarında haksız yere hapis ve para cezası verildiği belirtip, “Zaman aşımına uğrayan bu davanın düşmesi gerekirdi. Mahkemeden, yeni bir bilirkişi heyeti kurup hesapları incelemesi gerekir. Biz TMSF'ye olan borçlarımızı ödedik. Yeşilşehir'i TMSF'ye verdik. Aramızdaki sorun ortadan kalktı. Mal varlığımız bulunuyor. Benimle birlikte yargılanan ve merhum olan ‘dolandırcılıkla’ yargılanan Şükrü Şankaya'nın cenazesine 50 bin kişi katıldı. Beraatimizi istiyorum. Bize yeniden ceza verilecekse bu cezanın da ertelenmesini talep ediyorum” dedi. Çağlar daha sonra hazırladığı 7 sayfalık ek savunmayı mahkeme heyetine verdi.

Mahkeme, Cavit Çağlar'ın ve oğlu Mustafa Çağlar'ın aylık gelirlerinin 20 bin, Şenol Şankaya'nın ise 23 bin YTL olarak açıklamasıyla devam etti. Duruşmada söz alan Mustafa Çağlar ve Şenol Şankaya, davanın zaman aşımına uğradığını belirtip, yeni bilirkişi tayin edilmesini söylediler. Duruşmada söz alan ve aylık gelirleri asgari ücret ile 3 bin YTL arasında değişen 16 sanık, suçsuz olduklarını belirtip haklarında beraat kararı verilmesini istedir. Mahkeme heyeti duruşmayı 30 Mayıs 2006 gününe erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!