Carlyle, Bahçeşehir Koleji’ne ortak oldu üniversite de istedi

Güncelleme Tarihi:

Carlyle, Bahçeşehir Koleji’ne ortak oldu üniversite de istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2012 00:00

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından Carlyle Grubu ile Bahçeşehir Kolejleri arasında bir süredir devam eden görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı. Varılan anlaşmaya göre dünya genelinde 148 milyar dolarlık fon yönetimi yapan ve eğitim alanında önemli yatırımları da bulunan Carlyle Grubu Bahçeşehir Kolejleri’nin yüzde 48’ini aldı.

Haberin Devamı

Küresel yatırımcı lazım

Bahçeşehir Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, şunları söyledi: “Türkiye’nin eğitim sektöründe dünya standartlarına ulaşması için küresel yatırımcılara ihtiyacı bulunuyor. Bu amaçla uzun zamandır süren görüşmeler sonucunda dünyanın en önemli yatırım gruplarından biri olan Carlyle Grubu ile ortak yatırım yapma kararı almıştık. Tüm resmi işlemleri tamamlayarak anlaşmaya vardık. Eğitim alanında da pek çok yatırımı bulunan Carlyle Grubu’nun, Türkiye’de eğitim sektörüne bizimle girmesinden dolayı son derece mutluyuz.”

Carlyle’ın Bölge Genel Müdürü Walid Musallam ise, şöyle konuştu: “Türkiye’de özel öğretim; nüfusun hızlı artması, gelir düzeyinin yükselmesi gibi faktörlere bağlı olarak büyüyor. Ortaklıktan büyük heyecan duyuyoruz ve birlikte çalışmalara başlamak için sabırsızlanıyoruz. Kanunlar izin verdiği takdirde üniversitelerde ortaklık konusunu da ciddi düşünebiliriz. Carlyle, ABD ve Çin dahil olmak üzere pek çok ülkede yüksek öğrenim alanında yatırımlar yapmıştır. Türkiye’de büyümekte olan sektörlere odaklanıyoruz; sağlık, enerji, perakende, ulaşım ve son dönemde imalat. Carlyle olarak, uygun sektörleri ve ortakları araştırmaya devam edeceğiz. Büyümeye ivme kazandırabileceğimiz şirketlere yatırım yapmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

Okul sayısı artacak

Carlyle Türkiye Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdürü Can Deldağ da “Bahçeşehir Kolejleri’nin eğitim standartlarını daha da geliştirmek ve ülke genelinde okul sayısını artırarak başarının devamını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

12 bin öğrencisi var

1994’te Bahçeşehir Eğitim Grubu bünyesinde kurulan Bahçeşehir Kolejleri, Türkiye’de gelişmekte olan özel öğretim sektöründe anaokul, ilk ve orta dereceli okul alanlarında yatırımlarla hızla büyüdü. 2011 itibariyle bünyesinde 34 anaokulu, 20 ilköğretim okulu ve 11 lise bulunan Bahçeşehir Kolejleri’nde yaklaşık 12 bin öğrenci okuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!