‘Çaputçu’yum ama Vestel’le Avrupa’da rakip bırakmadım

Güncelleme Tarihi:

‘Çaputçu’yum ama Vestel’le Avrupa’da rakip bırakmadım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Vestel Grubu’nun Özyeğin Üniversitesi ile işbirliği yaparak bünyesinde yürüttüğü “Vestel Yetiştirme Programı”nı bitiren 26 genç yönetici adayına sertifikaları, Manisa Vestel City’de törenle verildi.

Haberin Devamı

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

İnsanın istediği taktirde başaramıyacağı hiç birşey olmadığını söyleyen Ahmet Zorlu, “15 yıl önce dedilerki, ‘Bu çaputçunun televizyon işinde ne işi var’ İşte çaputçu neler yapıyor. Yeterki isteyin. Bugün Avrupa’da rakibimiz kalmadı” dedi.

İhracat 100 milyon dolar

Vestel’i yıllar önce satın aldıklarında 60 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan ve yıllık ihracatı 100 milyon dolar olan bir şirket olduğunu kaydeden Ahmet Zorlu, şu bilgileri verdi: “Çok çalıştık ve bugün 1 milyon metrekare kapalı alanda üretim yapan ve ihracat rekorları kıran bir yapıya kavuştuk. Dünyaya baktığımızda bizim Avrupa’da rakibimiz kalmadı, Uzakdoğu karşımızda en büyük rakibimiz. Çin, gümbür gümbür geliyor. Çin’in henüz yüzde 10’u geldi. Ama, Çin geliyor diye kaçmak yok, pabucu bırakmak yok. Özveriyle çalışmamız lazım. Yapacaksan en iyisini yap, gideceksen en yukarı git, çıkacaksan en yükseğe çık.”

İnsan kaynağı önemli

Toplumsal ve ekonomik gelişme açısından üniversite-sanayi işbirliğinin çok önemli bir rolü olduğunu belirten Ahmet Zorlu, şöyle konuştu: “Bilgi birikimini üretime dönüştüren bu tür işbirlikleri, üniversitelerde elde edilen temel ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesine katkıda bulunuyor. Günümüzde bir kurum için en önemli sermaye insan kaynağıdır. Grup olarak bu anlayışla insan kaynakları eğitimine çok önem veriyoruz. Bu yönde geliştirdikleri eğitim programlarıyla çalışanlara destek veriyoruz. Böylece liderliğe uzanan yolda farkındalık yaratan, geleceğin çalışanlarına sahip olmayı amaçlıyoruz.”

Dünyada işini sürdüren 5 şirket arasında olur

GİRİŞİMCİLİK konusunda gençlere “hayal kurmaları” çağrısı yapan Ahmet Zorlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “İşte hayallerimden biri bugün gerçekleşti. Bundan 15 sene önceye gittiğimde buralar taşlı topraklı, içerisinde birkaç tane zeytin ağacı vardı. Tabi o ağaçlarını da söküp atmadık, bahçemize diktik. Hayal kurduk, ama hayalci olmadık. Bugün Vestel’in üretim kapasitesi 30 milyon adet. Eğer dünyada televizyon üreticilerinden beş tane Vestel muhakkak olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!