Canon’dan genç matbaacılara destek

Güncelleme Tarihi:

Canon’dan genç matbaacılara destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2009 16:57

Canon, basım endüstrisine dijital baskı çözümleri konusunda kalifiye eleman yetiştirmeyi hedefleyen tam donanımlı bir laboratuarı hizmete soktu.

Haberin Devamı

Basım Sanayii Eğitim Vakfı (BASEV) koordinasyonu ile Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü’nde hayata geçirilen laboratuarda, Canon’un dijital baskı sistemleri, renk yönetim ve iş akış yazılımları yer alıyor.

İlk etapta 400 öğrencinin yararlanacağı laboratuarda ayrıca dijital baskı, teknolojik gelişmeler, baskı sistemleri ve iş geliştirmeye yönelik seminer ve eğitimler de düzenlenecek.

Canon Eurasia CBS Ülke Direktörü Peter Saak, proje ile ofsetten dijital baskıya geçişin giderek hızlanması nedeniyle ortaya çıkan kalifiye insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına destek olmak istediklerini söyledi. Saak, “Dijital Baskı Laboratuarı’nda Canon’un dijital baskı sistemleri, renk yönetim ve iş akış yazılımları yer alıyor. Öğrenciler, dakikada 51 sayfa hızında profesyonel renkli baskı sistemimizi ve görüntü işleme bilgisayar ara birimimizi deneyimleyebilecekler. Sadece eğitim amacı ile kullanılacak bu sistemin ihtiyacı olan sarf malzemeleri ve bakımlarını da Canon Eurasia olarak üstleneceğiz. Okuldan mezun olan öğrenciler, dijital baskı konusunda da eğitim almaları durumunda pazarda bu konudaki ihtiyaç doğrultusunda iş bulabileceklerdir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!